Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som passar dig som har ett intresse av samhällsfrågor, ekonomi och juridik.

Klassrumsbild, där en lärare hjälper två elever.

 

På Ekonomiprogrammet får du en bred utbildning med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi, företagande, juridik och psykologi. Du får lära dig hur du startar, driver och utvecklar företag. Du får lära dig ett vetenskapligt förhållningssätt samtidigt som du får möjligheten att utveckla din problemlösande förmåga. Utbildningen ger dig kunskaper i frågor som rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld.

På Linköpings idrottsgymnasium får du utveckla din förmåga att samarbeta, ta ansvar, vara kreativ, ta initiativ och omsätta idéer till praktisk handling.

Framtida studier och yrkesval

Om du läser Ekonomiprogrammet får du en mångsidig grund som förbereder dig för fortsatta studier. Med en examen från Ekonomiprogrammet blir du behörig till ett stort antal utbildningar, särskilt inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Du kan exempelvis arbeta med att driva företag eller studera vidare till yrken som civilekonom, jurist, marknadsförare/kommunikatör, mäklare, redovisningsekonom eller journalist.

Inriktning Ekonomi

Du lär dig om företagsekonomiska områden som marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation. Du lär dig att starta och driva ett företag.

Inriktning Juridik

Du lär dig om rättsordningens betydelse i samhället och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem.

Läs mer om Ekonomiprogrammet

Senast uppdaterad den 24 oktober 2023