Studie- och yrkesvägledning

På Jobb- och kunskapstorget, på Nygatan 19, sitter Antagningen till kommunal vuxenutbildning, och Studie- och yrkesvägledare. I våra lokaler finns datorer som du kan använda fritt, och skriftlig information om studier. Du kan få hjälp med enklare frågor i vår reception som är bemannad under större delen av dagen. Vi finns också på plats i våra lokaler i Skäggetorp Centrum de flesta eftermiddagarna.

Under vissa tider finns det möjlighet att ställa frågor direkt till en Studie- och yrkesvägledare via telefon. Kanske har du frågor om webbansökan, olika betygsdokument eller kursernas innehåll. Se våra öppettider.

Du har också möjlighet att boka in ett längre vägledningssamtal. Kanske behöver du hjälp med att lägga upp en längre studieplan, eller komma fram till vilket yrke och vilken utbildning som skulle passa dig. Boka via mail eller under vår telefontid Se Jobb- och kunskapstorget.

Ta alltid med dig betyg och andra viktiga handlingar till studievägledningen. Om du förbereder besöket blir det lättare för oss att ge dig den hjälp du behöver. Du kan till exempel skriva ner dina tankar och funderingar, och titta igenom kursutbudet i kurskatalogen.

Sök bland frågor och svar

I första hand vänder sig vägledningen på Jobb- och kunskapstorget till vuxna medborgare i Linköping kommun. Är man studerande på en gymnasieskola, eller på en skola inom vuxenutbildningen, så är det studievägledaren på den skolan som man ska vända sig till.

Du är välkommen att boka ett vägledningssamtal med en studie- och yrkesvägledare på Jobb-och kunskapstorget. Målsättningen med vägledning är att ge dig bättre beslutsunderlag för ditt val - ökad självinsikt och ökade kunskaper om vilka alternativ som finns och vad de kan innebära.

Du kan förutom ett bokat vägledningssamtal även få tillgång till ett webbaserat valstöd – Karriärpaketet, som är en mer avancerad intresseinventering. Kontakta en studievägledare för inloggnings-uppgifter.

Email till Kunskapstorget

Nivåtest är till för dig som söker Vuxenutbildning i Linköpings kommun och som inte kan uppvisa tidigare betyg eller om det var länge sedan du studerade och du behöver ta reda på vilken nivå du ligger på.

Nivåtest får göras om du

• vill påbörja studier i Linköping och inte har betyg i ämnet

• vill påbörja en yrkesutbildning i Linköping och inte har den formella behörighet som krävs för utbildningen

• har betyg F eller ett testresultat som är äldre än 6 månader

Testet är datorbaserat och tar 2–3 timmar. Testet rättas av en pedagog och du får svar via din mail om vilken nivå (kurs) som du rekommenderas att starta på.

Är du intresserad av detta så ska du kontakta en Studie- och yrkesvägledare på Jobb- och kunskapstorget eller på Birgittaskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 oktober 2017