Sommartips: Cykla i Linköping

Linköpings kommun, Visit Linköping, Sankt Kors

Behöver du tips på saker att göra i sommar? I Linköping finns fina cykelleder som passar utmärkt för en utflykt.

Kvinna som sitter på en cykel på en sommaräng

Man behöver inte alltid ta sig långt för en upplevelse. Passa på att hemestra på cykel i Linköping och dessutom få både frisk luft och motion på samma gång. Och har du inte någon egen cykel finns Linköpings egen elcykelpool, Linbike, till din tjänst.

I Linköping finns mer än 53 mil asfalterade gång- och cykelvägar och vi rankas som näst bästa cykelkommunen i Sverige. Så visst går det att hitta fina cykelturer här.

Antingen ger du dig ut på egen hand i Linköping och till exempel testar någon av våra nya extra lyxiga cykellänkar som binder ihop yttre stadsdelar med stadskärnan.

Du kan också prova någon av våra föreslagna cykelslingor för badplatser och lekplatser. Eller varför inte en tur till Bergs slussar och längs med Göta kanal? Om du tar cykeln istället för bilen slipper du dessutom leta parkering vid till exempel badplatsen.

Även kommunens miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning har ett par egna tips:

– Ta cykeln och leta Hittaut-checkpoints i din närmiljö, till exempel Tinnerö, säger miljöplanerare Anna-Stina Påledal, som även är hälsoinspiratör på arbetsplatsen och orienterare privat.

– Ett annat tips är att cykla längs nya kajen vid Stångån och till nya Nykvarnsparken för en picknick, säger miljösamordnare Sandra Viktor.