Vill du pröva att låta bilen stå?

Linköpings kommun

Vill du och din familj leva bilfritt i 90 dagar? Kommunen söker nu nio familjer som kan tänka sig att ställa av sina bilar. I utbyte får familjerna testa klimatsmarta alternativ.

Kvinna med två barn på en cykel

Du som ansöker måste äga minst en bil och ställa av den eller dem under 90 dagar. Du ska bo i Linköpings kommun. Om du och din familj blir en av nio familjer så kommer ni att få pröva klimatsmarta alternativ.

Alternativen

De alternativ du kommer att få pröva är elcykel, el-lådcykel med plats för fyra barn, reskort för kollektivtrafik (biljettupplägg efter behov) och tre livlinor med Sunfleet bilpool.

– Vi hoppas att familjerna ska bli överraskade över hur lätt det kan vara att ställa om till bilfritt och inspirera andra till att testa, säger miljösamordnare Sandra Viktor.

Aktiv

Som deltagare i kampanjen ska du vara aktiv på ett instagramkonto. Du ska också ställa upp på reportage eller annan medial uppmärksamhet. Efter medverkan ska du svara på frågor om hur du har upplevt det att vara bilfri under 90 dagar och om hur dina vanor eventuellt har förändrats.

Kampanjen som samtidigt drivs i Jönköping kommer att pågå till och med februari 2020.