Hoppa till huvudinnehåll

Pendlarpodden

En podd för dig som är nyfiken på hur Linköpings kommun arbetar med att få fler att resa mer klimatsmart i vardagen

Linköping har som mål att minska andelen som åker bil och öka andelen som går, cyklar och åker kollektivtrafik. Hur ska vi lyckas med det? Det ska vi försöka beskriva genom att dyka ner i några ämnen inom området. 

Avsnitt 1: Det här avsnittet handlar om Cykelstaden Linköping och vänder sig till engagerade cyklister, blivande cyklister och alla er som undrar hur kommunen arbetar med att främja cyklandet.

Avsnitt 2: Det här avsnittet handlar om gröna resplaner, och vänder sig till arbetsgivare och fastighetsägare som kan påverka det hållbara resandet till en arbetsplats. Och så klart för alla som arbetspendlar!

Avsnitt 3: Avsnittet handlar om barns resor till och från skolan, och om barns förutsättningar för självständig och aktiv mobilitet. Intervju med översiktsplanerare Mikael Norman som berättar om hur Linköpings kommuns planerar barnens främsta vardagsmålpunkter det vill säga skolor och förskolor.

Avsnitt 4: Handlar om att den dagliga pendlingen till jobb eller skola för många kanske är den bästa chansen att verkligen få in den livsviktiga fysiska aktiviteten varje dag. Och att det aktiva resandet också ger friskare luft, vilket även bilister behöver.

Vi som gör podden heter Johanna och Sandra och du hittar podden på bland annat dessa plattformar:

  • Breaker
  • Google podcasts
  • Pocket casts
  • Podcaster
  • Radio public
  • Spotify

 

 

 

Senast uppdaterad den 24 januari 2022

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: