Hoppa till huvudinnehåll

Linköping Pride

I år infaller Linköping Pride mellan den 31 maj och den 4 juni. Under Prideveckan kommer flera aktiviteter att arrangeras.

 

Linköpings kommuns program under Linköping Pride

Den 31 maj till 2 juni arrangeras Pride House på huvudbiblioteket, Östgötagatan 5 i Linköping. Pride House arrangeras av RFSL, Transammans och Lesbisk makt i samarbete med Linköpings kommun.

Folkbiblioteken har som uppdrag att verka för det demokratiska samhällets utveckling. Utöver Pride House på huvudbiblioteket, Östgötagatan 5, har flera av biblioteken i Linköping därför olika aktiviteter under prideveckan. Kärleksväggar, pyssel, sagoläsning och bokcirkel är några exempel. 

Panelsamtal med frukost. 

Tid: 1 juni kl 07:30 - 09:00
Plats: Spektrum, Fridtunagatan 41

Välkommen på ett panelsamtal om inkludering i arbetslivet med fokus på hbtqia+. Panelen lyfter goda exempel och ger handfasta tips på hur både arbetsgivare, chefer och kollegor kan bidra till en arbetsplats som accepterar och välkomnar alla, precis som de är.

Programpunkten arrangeras av Sankt Kors.

10.00-11.30 Pridefrukost på Skylten för dig som är mellan 12 och 21 år som är HBTQIA+ eller har tankar kring sexualitet eller könsidentitet.

12.00-15.00 Gå med LIQUID i Prideparaden

15.00-17.30 Häng för ungdomar mellan 12 och 25 år på Skylten

17.30 Insläpp till LIQUID:s Pride-efterfest

18.00-20.00 LIQUID:s Pride-efterfest

  • Öppet för alla som är nyktra
  • Gratis inträde
  • Dragshow
  • Alkohol- och drogfri

Lördagen den 3 juni arrangerar RFSL, Transammans och lesbisk makt en parad. Samling i Trädgårdsföreningen klockan 12.00 och klockan 13.00 börjar paraden tåga genom centrala Linköping.

Linköpings kommun deltar i paraden och kommunens medarbetare, invånare och besökare är välkomna att gå i paraden med kommunen. 

Läs mer om paraden på RFSL:s webbplats. 

Vad är Linköping Pride?

Linköping Pride är en viktig manifestation för ett jämlikt samhälle och för HBTQI-personers mänskliga rättigheter. Pride behövs så länge HBTQI-personer inte får sina rättigheter tillgodosedda i samma utsträckning som andra och för att belysa rätten att älska vem man vill liksom att inte bli diskriminerad pga sexuell läggning eller könsidentitet. Linköping Pride arrangeras av RFSL, Transammans och Lesbisk makt under perioden 31 maj - 4 juni 2023 genom olika arrangemang i kommunen inkl en parad den 3 juni.

Hela programmet för Linköping Pride

 För att ta del av hela programmet för Linköping Pride, besök RFSL:s webbplats. 

Senast uppdaterad den 23 maj 2023