Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsmarknadsservice

Arbetsmarknadsservice är indelat i två enheter. En av enheterna ligger i Vidingsjö och den andra i Tornby. Båda enheterna arbetar med utvecklingsplatser där målet är att genom arbete i våra verksamheter utvecklas för att gå mot den externa arbetsmarknaden, studier eller annan insats.

Arbetsmarknadsservice Tornby

Grafiska (Ardako)

Grafiska arbetar med grafisk design. Att formgiva en studentskylt, jobba fram en informationsskrift, trycka kuvert och visitkort, montera insynsskydd på fönster eller laminera kan vara arbetsuppgifter hos oss.

Våra största maskinerna trycker i storlek upp till tapetvåder och skyltfönsterfrostning.

Vi arbetar med färg och form med hjälp av Adobes designprogram Photoshop och Illustrator och det är något vi på Grafiska lär våra medarbetare att använda.

Snickeri

Snickeriet är en verksamhet som arbetar med tillverkning och skapande i trämaterial och textil.

Hos oss har vi stora ytor och en generös maskinpark som klarar av att hantera våra kunders beställningar. I lokalen finns även en målarverkstad.

Att exempelvis göra en liten leksaksbil till förskolan eller en förrådsbyggnad är arbetsuppgifter som vi gör på snickeriet. På textilen kan vi sy vetevärmare, förkläden med mera.

Service

På Service arbetar vi med många varierande arbetsuppgifter. Vi fraktar returpapper, hjälper till att flytta kontorsinredning, samt har en maskinverkstad som lagar våra egna maskiner.

Rekond av möbler

På rekonden arbetar vi med tapetsering av möbler, här tillverkar vi även till viss del egen produktion som exempelvis sittpuffar.

NTA

NTA betyder natur och teknik för alla. I den här verksamheten packar vi lådor med material till exprement för olika ämnen inom läroplanen. Lådorna används i utbildningssyfte i kommunens skolor.

Återbruket

I ett samarbete med Tekniska verken AB och på uppdrag av AMI-avdelningen för arbetsmarknad och integration, arbetar vi med deltagare på Linköpings tre återvinningsstaioner Ullstämma, Gärstad och Malmen.

Återbruket är mottagningshallar där kommunmedborgare får lämna saker som kan ha ett fortsatt värde- återbrukas. I återbrukshallarna arbetar våra deltagare under arbetsledning med att ta emot och sortera det som kommer in vilket kan vara bland annat möbler, husgeråd med mera.

Tekniska verken har avtal med olika hjälporganisationer som dagligen hämtar återbruk till sina verksamheter för vidare bedömning och försäljning.

Servicegrupp Tornby

Servicegruppen hjälper de övriga verksamheterna. 

Arbetsmarknadsservice Vidingsjö

Natur

I verksamheten Natur finns våra utegrupper som sköter om naturvårdsområden, parkområden, motionsanläggningar och kommunens utebad. Vi arbetar med naturvård där vi tar hand om sly, träd och gräs i områden i och utanför vår stadskärna. Vi oljar in skyltar och informationstavlor av trä runtom våra naturvårdsområden.

På sommaren sköter vi om några öar i södra delen av Linköpings kommun med vedpåfyllning, skötsel av utetoaletter och sophantering.

Åt Länsstyrelsen utför vi fornvård. Fornvård eller fornminnesvård som det också kan heta, innebär att praktiskt vårda, skydda och tillgänglig-göra fornlämningar och kulturlandskapsmiljöer. För oss innerbär det att vi tar bort högt gräs med skärande verktyg innan blomning sker.

Café Vidingsjö

Vi driver en caféverksamhet i Vidingsjö motionscentrum där vi serverar dagens lunch och fika till våra gäster. Från cafét utgår även vår cateringverksamhet Fikaservice, som leverar lättare luncher och fika till kommunala verksamheter.

Städ

Städgruppen arbetar på uppdrag med lokalvård ute hos både interna och externa kunder.

Servicegrupp Vidingsjö

Servicegruppen hjälper de övriga verksamheterna

 

Hur får man en plats på Arbetsmarknadsservice

För att få en plats hos oss måste du gå via Arbetsförmedlingen eller Abetsmarknadscentrum. Om du inte redan är i kontakt med dem kan du läsa mer på deras hemsidor om hur du går tillväga.

Arbetsförmedlingen

Skyddat arbete hos offentlig arbetsgivare (OSA), vänder sig till dig som har nedsatt arbetsförmåga på grund av en funktionsnedsättning. Målet med anställning är att leda till externt arbete, studier eller annan insats.

Arbetsförmedlingen ger även hjälp om du exempelvis är ny i Sverige eller varit arbetslös länge.

Arbetsmarknadscentrum

Om du inte berörs av arbetsförmedlingens insatser, kan du kontakta Arbetsmarknadscentrum som kan hjälpa till och vägleda dig. 

 

Senast uppdaterad den 20 april 2022