Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Samlad information om coronaviruset

Här finns samlad information om hur coronaviruset påverkar Linköpings kommun. Som invånare uppmanas du att själv hålla dig uppdaterad via myndigheternas information.

Aktuell lägesbild

Linköpings kommun avslutade 1 september den centrala krisledningen, men samtliga förvaltningar ska vara beredda att på mycket kort varsel höja beredskapen igen.

Det generella läget är fortsatt stabilt inom förvaltningarnas arbete.

Det pågår en smittspridning i samhället som ökar, det är därför viktigt att vi alla hjälps åt med att bromsa smittspridningen. Genom att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer kan vi tillsammans försöka bromsa att covid-19 sprids i samhället. Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma från skola eller jobb om du har symtom.

Inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter har smittan kommit in igen. Både kommunen och verksamheterna har en god beredskap för att hantera en ökad smittspridning. 

Som besökare är det viktigt att ha en god dialog med boendet och ta reda på vilka rutiner och riktlinjer som gäller för det specifika boendet.

Tillgången på skyddsutrustning är god.

Linköpings kommun uppdaterar dagligen statistik för hur smittoläget ser ut inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Den informationen finns under "Aktuellt läge inom vård och omsorg". 

Aktuella nyheter som rör covid-19 finns i flödet längst ner på den här sidan och på vår nyhetssajt.

Mer information

Myndighetsinformation

Krisinformation.se

På Krisinformation.se hittar du samlad information från ansvariga myndigheter om coronaviruset, smittspridningen och hanteringen av utbrottet.

Information about corona in other languages

Information om coronaviruset på 1177:s webbplats

Folkhälsomyndighetens information och svar på frågor

Har du fortfarande frågor som inte fått svar? Ring 113 13

Har du frågor om coronviruset och covid-19 som du inte kan hitta svar på via någon av länkarna ovan, kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 (SOS Alarm). 

När behöver jag kontakta vården?

De flesta som får covid-19 blir inte svårt sjuka och behöver inte kontakta vården. Men om du känner dig mycket sjuk, ring telefonnummer 1177 eller en vårdcentral. Har du mycket svårt att andas, ring 112.

Senast uppdaterad den 22 oktober 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: