Snabbnavigation

Information till besökare på serveringsställen

Här finns information till dig som besöker ett serveringsställe, exempelvis restaurang, bar eller café.

Det här gäller för dig som besökare på ett serveringsställe:

• Tänk på att det är viktigt att alla håller avstånd och håller ut. Det är viktigt att förhindra smittspridning genom att undvika trängsel i köer i samband med matservering, vid bardiskar eller liknande.
  • Du som besökare får endast äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten hem.
  • Ha goda hygienrutiner genom att tvätta händerna ofta och noga.

Kommunens ansvar och Miljökontorets roll:

• Smittskyddsläkaren är inte längre den som beslutar om stängning, men Miljökontoret kan kontakta smittskyddsläkaren och rådgöra om det finns behov.
  • På uppdrag av Bygg- och miljönämnden beslutar Miljökontoret i Linköping om reglering av rutiner, öppettider eller stängning och verkställer det direkt.
  • Beslut om åtgärder eller avstängning kan gälla delar av en verksamhetslokal eller hela.
  • Om problemen kvarstår kan det även bli aktuellt med vite, fast eller löpande.
  • Länsstyrelsen bidrar med information och råd till kommunerna.
  • Tänk på att kommunen inte har rådighet över trängsel i exempelvis butiker eller gallerior. Det är upp till de som driver sådana verksamheter att ta ansvar och förmå kunderna att följa rekommendationerna.
Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)