Snabbnavigation

Vaccinering mot covid-19

På denna sida finns information och frågor och svar gällande vaccinering mot covid-19. Observera att informationen kan komma att förändras utifrån ändrade eller nya direktiv från Region Östergötland eller Folkhälsomyndigheten.

Region Östergötland ska erbjuda befolkningen vaccination mot covid-19 i den takt som vaccin levereras till Östergötland med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring prioriteringar. Mer information finns hos Region Östergötland och Folkhälsomyndigheten.

Frågor och svar

Alla personer som är 18 år och äldre kommer att erbjudas vaccin enligt Region Östergötland och Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning.

När alla över 18 år erbjudits vaccin mot covid-19 startar allmän vaccination av unga födda 2005 och 2006. Vaccinationen för unga födda 2005 eller tidigare beräknas starta under vecka 32.

Region Östergötland har meddelat att de kommer att följa prioriteringarna som Folkhälsomyndigheten har satt upp. De som erbjuds vaccination först är enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer de personer som riskerar bli allvarligt sjuka.

Vaccination mot covid-19 blir kostnadsfri för individen, vaccinet betalas av staten.

Region Östergötland kommer att gå ut med information när det är din tur att boka tid och hur du går till väga. Du som har fått brev hem med information om tidbokning för vaccinering från Region Östergötland kan nu boka din tid.

Från augusti och framåt kommer ungdomar 16-17 år (födda 2005 eller tidigare) erbjudas möjlighet att vaccinera sig mot Covid-19. Det är Region Östergötland som ansvarar för vaccinationen.

Vaccinationen kommer att ske på de vaccinationscentraler som finns i länet. Vilka vaccinationscentraler som tar emot ungdomar framgår när tid bokas.

Information om bokning och samtycke skickas ut digitalt och per post från Region Östergötland.

Region Östergötlands vaccinationsstatistik

Region Östergötland för sedan den 27 januari 2021 daglig statistik på sin hemsida över hur många som har vaccinerats mot covid-19 i Östergötland. För att ta del av statistiken, klicka på länken nedan och välj fliken "Vaccinerade".

Information in other languages

Senast uppdaterad den 30 juli 2021