Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

För dig som behöver stöd och hjälp

Coronaviruset påverkar oss alla – på ett eller annat sätt. Situationen i samhället gör att många människor kan känna sig oroliga, rädda eller ensamma. Men det finns stöd att få.

Om du känner oro

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du få hjälp och råd för att minska din eller barn i din omgivnings oro:

Uppdrag Psykisk Hälsa har på sin webbsida samlat råd och tips kring psykisk hälsa i kristider. Här hittar du råd för både barn, vuxna och äldre:

Minds Äldrelinje riktar sig till dig som är äldre och mår psykiskt dåligt eller behöver någon att prata med:

Anhörigcenter hjälper och stöttar dig som känner oro för en närstående:

Särskild information till barn och unga:

Tänk på att det finns bedragare som utnyttjar situationen kring coronaviruset för att lura äldre, till exempel vid hjälp med inköp. På polisens webbplats kan du läsa mer om vad du bör tänka på: 

Om du känner dig utsatt eller hotad

Det finns stöd och hjälp för dig som utsätts för hot och/eller våld i en nära relation. Det finns det också för dig som är barn i ett hem där det finns hot och/eller våld, liksom för dig som är utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck.

Till dig som nyttjat medborgarstöd och mathjälpen

Svenska kyrkan hade under våren och sommaren en organisation som hjälpte till med inköp via mathjälpen. Denna tjänst har upphört. Här finns information om hur du kan få hjälp på annat sätt:

Medborgarstödet hjälpte under våren och sommaren 2020 personer i riskgrupper att inhandla receptbelagda läkemedel. Denna tjänst har upphört. Här finns information om hur du kan få hjälp på annat sätt: 

 

Senast uppdaterad den 13 januari 2021