Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hjälp med inköp av läkemedel

Tillhör du en riskgrupp och behöver hjälp med inköp av receptbelagda läkemedel? Om du inte har möjlighet att få hjälp av personer i din närhet, inte har hemtjänst eller kan göra dina inköp via internet kan du få hjälp av Medborgarstöd hos Linköpings kommun.

Är du över 70 år eller tillhör en riskgrupp enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan du få kostnadsfri hjälp med inköp och hemleverans av dina receptbelagda läkemedel. Tjänsten är tillgänglig helgfria dagar, med undantag av vissa klämdagar, och du betalar för de mediciner som köps in samt för eventuella fakturaavgifter från apoteket.

OBS! Fredagen den 22 maj går det inte att få någon läkemedelsleverans.

Ring Kontakt Linköping på telefon 013-20 60 00 så tar de emot din beställning. För att underlätta handläggningen är det bra att vara ute i god tid.

Hur fungerar tjänsten?

  • Ring eller maila till Kontakt Linköping och lämna namn, telefonnummer och adress så skickas din förfrågan till handläggare på Medborgarstöd.

  • En handläggare på Medborgarstöd ringer upp så snart de har möjlighet, allra senast efter 24 timmar. Ha gärna uppgifterna om betalningslösningar för dina läkemedel redo inför samtalet med Medborgarstöd. Har du en delbetalningslösning på apotek idag? Har du uppnått högkostnadsskyddet?

  • Personal från Medborgarstödet hämtar din legitimation inför inköpet av läkemedlen. Då kommer du också få underteckna en engångsfullmakt för uthämtande av dina receptbelagda läkemedel.

  • Betalning sker mot faktura via apotekens fakturalösningar.

  • Leverans av läkemedel sker normalt nästföljande vardag, men senast efter 48 timmar helgfria dagar under förutsättning att läkemedlet finns tillgängligt på apoteket. 

  • Personalen på Medborgarstöd har rutiner för att minska smittspridning genom handtvätt och handdesinficering innan varje överlämning. Inför besöket vill vi att du tvättar dina händer för att minska risken för smittspridning.

Hur länge kommer jag kunna använda mig av tjänsten?

Hjälp med inköp och hemleverans från Medborgarstöd kommer att erbjudas så länge Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd avseende riskgruppen gäller.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 14 maj 2020

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-15.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: