Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Så kan du hjälpa andra

På grund av coronaviruset behöver fler ha hjälp i sin vardag. Vill du hjälpa till? Här har vi samlat olika frivilligorganisationer där ditt engagemang behövs! #linköpingtillsammans

Medborgare, näringslivet och offentliga aktörer utsättas för en stor påverkan till följd av utbrottet av coronaviruset covid-19 och vi behöver stötta varandra för att hålla i och hålla ut.

För att mildra oron är det viktigt att vi hjälps åt, framför allt när det gäller att skydda grupper som Folkhälsomyndigheten har lyft som riskgrupper. Här samlar vi kontaktuppgifter till de organisationer som behöver din hjälp att stötta andra. Ditt engagemang uppskattas!

Använd gärna hashtaggen #linköpingtillsammans när du stöttar andras eller startar egna initiativ.

Vill du hjälpa till?

Många drabbas av effekterna av pandemin. Du kan bidra till att göra andra människors liv lättare genom att engagera dig i ideella organisationer som försöker stötta de som drabbas av pandemin. Genom att kontakta dessa organisationer får du veta mer om hur du kan bidra hos dem. 

Röda Korset

Linköpings Södra Röda Korskrets behöver din hjälp för att bryta ensamheten och isoleringen som många nyanlända upplever i spåren av Covid. Genom att bli Språkvän får du kontakt med en person som har liknande ålder och intressen. Vänskapen blir mediet till både Språkträning och inkludering. All kontakt kan skötas på distans.

Läs mer och ta kontakt på Röda Korsets webbplats.

Stadsmissionen

Covid-19 påverkar alla. Framförallt människor i utsatta livssituationer. Stadsmissionen möter människor som står långt från arbetsmarknaden, människor i beroendeproblematik, kvinnor och barn i våldsutsatthet, unga och vuxna som lever med psykisk ohälsa, människor som lever i hemlöshet och fattigdom. Bli volontär och hjälp en medmänniska under coronautbrottet.

Läs mer och ta kontakt på Stadsmissionens webbplats.

Har du frågor?

Frivilligcentrum på Linköpings kommun kan svara på frågor kopplat till #linköpingtillsammans. Genom samverkan mellan kommunen och de ideella krafterna skapar vi förutsättningar för att klara av den här situationen.

Frivilligcentrum

Till e-postformulär för Frivilligcentrum

E-post: frivilligcentrum@linkoping.se

Telefon: 013-26 27 59, 013-26 25 47

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Postadress: Social- och omsorgsförvaltningen
Frivilligcentrum
Box 356
581 03 Linköping

Senast uppdaterad den 27 november 2020