Snabbnavigation

Teckenspråk: Barn, ungdom och familj

Alla kan någon gång drabbas av livskriser, sociala eller personliga problem. Om du behöver råd, stöd eller någon att prata med finns det flera verksamheter som du kan vända dig till. Du kan till exempel få hjälp med stödsamtal, familjebehandling, stöd i hemmet eller familjerådgivning.

Tystnadsplikt

Personalen i verksamheterna har tystnadsplikt. Det gäller med undantag för anmälningsskyldigheten för barn som far illa. Om en personal som arbetar i sociala stödverksamheter, förskola, skola eller region får veta att ett barn eller ungdom far illa måste de anmäla det till Social- och omsorgsförvaltningen.

Mottagning och rådgivning

Mottagningen kan ge dig information om vilket socialt stöd som finns att få i Linköpings kommun. Hit kan du alltid vända dig om du är osäker på vilken hjälp du behöver. Genom mottagningen kan du även få rådgivande samtal och telefonrådgivning.

Råd och stöd mottagningen:

E-post: radstodmottagningen@linkoping.se
Besöksadress: Klostergatan 5B

Senast uppdaterad den 14 september 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping

Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: