Ungdomar startar sommarföretag

För nioende året i rad erbjuder Linköpings kommun ungdomar mellan 16-19 år att driva egna företag under sommarlovet. Syftet är att locka fler till entreprenörskap.

Projektet Sommarföretagaren är en unik chans för ungdomar mellan 16-19 år att skaffa kunskaper inom företagande, få ökad självkänsla och en möjlighet att göra verklighet av sina idéer.

Tillverkning av trätavlor, mobil- och datorsupport samt försäljning av begangade kläder är några av årets affärsidéer.

– Det är alltid spännande att se vilka idéer som kommer fram. Precis som tidigare är det även i år en stor bredd, säger Malin Grahn, kommunikatör på Linköpings kommun och en av dem som ansvarar för projektet.

Deltagarna får ett startkapital, utbildning inom bland annat försäljning, marknadsföring, ledarskap och grupputveckling, samt stöd från erfarna coacher.

– Sommarföretagaren är ett uppskattat projekt som syftar till att inspirera unga till entreprenörskap. Vi vill att de ska se företagande som ett sätt att livnära sig, och hoppas på fler nystartade Linköpingsföretag i framtiden, säger Malin Grahn.

Läs mer om årets sommarföretagare via länken nedan.

Malin Grahn, kommunikatör, Näringsliv och tillväxt, telefon: 013-26 39 78.

Senast uppdaterad den 27 juni 2018