Pressinbjudan: Aatman – the universal spirit

I slutet av november kommer en unik utställning till Passagen i Linköping. I utställningen visas nytagna fotografier från årets upplaga av Burning man, en konst- och musikfestival som årligen hålls i Nevadaöknen i USA.

"Fire on Wheels" Foto: Mattias Löw

Pressvisning: Torsdag 29 november klockan 10.00

Plats: Passagen, Stora torget 3

Fotografen och dokumentärfilmaren Mattias Löw återger i utställningen Aatman – the Universal Spirit en förhoppning om det utopiska idealsamhället.

Utställningen visar ingående porträtt av festivaldeltagarna och deras fantasifulla kostymeringar samt bilder på de otroliga konstverk, fordon, byggnadsverk och konstruktioner som deltagarna tillsammans varit med om att skapa.

Utställningen är unik i sitt slag då Mattias Löw är en av få som har fått tillstånd av Burning man-organisationen att samla fotografierna i en utställning.

Festivalen Burning man kan närmast beskrivas som en hyllning till livet, kärleken och kreativiteten. De medverkande skapar tillsammans ett temporärt lyckoland där frihet och givmildhet är grundförutsättningar.

Då generositet är av grundtankarna med konceptet Burning man så kommer fotografierna i utställningen inte att vara till försäljning. Aatman – the universal spirit kommer endast att visas i Linköping.

Utställningen sker i samarbete med Sankt Kors. Några av utställningens fotografier kommer efter avslutad utställning att hänga för allmän beskådan i Nätverket, Sankt Kors lokal i Vallastaden.

Mattias Löw kommer att finns på plats vid pressvisningen för att kunna berätta mer om utställningen.

Utställningsperioden är 29 november – 16 januari.

Välkommen!

Lars-Ove Östensson, chef för Passagen Linköpings konsthall Tel: 013- 20 73 12