Efterlysning: 800 sommarjobbare sökes

18 december 2018 | Pressmeddelande från Linköpings kommun
Redan nu börjar rekryteringen av sommarvikarier inom vård och omsorg för sommaren 2019. Omkring 800 nya vikarier ska rekryteras.

Nytt för i år är att det har blivit enklare för alla som vill söka sommarjobb inom vård och omsorg, genom att enbart ha en ansökningsväg in. I år räcker det med att skicka in en ansökan oavsett vilket eller vilka områden som lockar att arbeta inom. Som sökande får man önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa.

– Att jobba hos oss innebär att få vara en viktig del i att skapa vår kommuns välfärd, alltså att vara med och finnas till för människor som behöver stöd i olika skeenden i livet. Att jobba med människor hos oss i sommar innebär att få möjligheten att skapa bra dagar tillsammans, det gör vi på Leanlink, säger Katarina Mattsson, projektledare Leanlink, Personal- och kompetensförsörjning.

Rekrytering sker under hela våren tills platserna är tillsatta men urval och kallelse till intervju påbörjas direkt efter nyår.

– Vi är den största arbetsgivaren i Linköping som erbjuder jobb under sommaren. Det här en fantastisk möjlighet för framförallt unga att skapa sig en meningsfull arbetslivserfarenhet inför framtiden, säger Katarina Mattsson.

För att söka till sommarjobben krävs det att man fyllt 18 år.

Här kan du se och söka sommarjobben:

Senast uppdaterad den 18 december 2018