Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Hemtjänst

Leanlink är en stor lokal utförare av hemtjänst med lång erfarenhet. Hemtjänsten finns till för dig som behöver hjälp och stöd i hemmet. Oavsett vem du är, varifrån du kommer eller vilka behov du har, är vårt mål att finna lösningar för just dig och din livssituation. 

Vad är hemtjänst?

Hemtjänst innebär att vi hjälper dig på olika sätt i ditt hem. Målet är att du ska kunna bo kvar hemma, så länge du vill och må så bra som möjligt. Vi finns där för din skull.

För oss som arbetar inom hemtjänsten är det viktigt att besöken hos dig planeras efter dina behov och önskemål. Som stöd och hjälp använder vi oss av planeringssystem, med målet att det vi gör bra idag, ska göras ännu bättre imorgon. För att få hemtjänst krävs att du har ett biståndsbeslut.

Hur gör jag för att få hemtjänst?

Om du är över 75 år

1. Du som är över 75 år och är i behov av hemtjänst kan vända dig direkt till ditt närmsta servicehus. Är du osäker på vilket som är ditt närmsta servicehus, vilken utförare du ska välja eller vill ha rådgivning, kan du kontakta kommunens äldrelots.

Äldrelots

Vi tar endast emot bokade besök. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post. Du kan också vända dig till Kontakt Linköping.

Har du handlingar som ska lämnas in kan du göra det hos Kontakt Linköping eller i postlådan som finns hos Social- och omsorgsförvaltningen på Barnhemsgatan 2.

Till e-postformulär för Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se

Telefon: 013-20 64 01
Telefontid: Måndag-fredag 09.00-12.00

Besöksadress: Barnhemsgatan 2 (se karta) Öppettider: Vi tar endast emot bokade besök.

Besöksadress : Barnhemsgatan 2 Öppettider: Vi tar endast emot bokade besök.

Postadress:
Social- och omsorgsförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/aldrelots http://www.linkoping.se/aldrelots

2. När du valt oss kommer vi tillsammans överens om en tid när vi kommer hem till dig för ett hembesök. Vid första besöket går vi tillsammans igenom det som är viktigast för dig och som ska underlätta din vardag. Överenskommelsen om hjälp och service mynnar ut i en ansökan som skickas till Social- och omsorgsförvaltningen, så att du får ett biståndsbeslut.

3. När ditt biståndsbeslut är klart får du besök av din kontaktman. Tillsammans planerar ni de insatser du har fått. Överrenskommelsen dokumenteras i en genomförandeplan.

4. Din kontaktman har huvudansvaret för att kontinuerligt säkerställa att dina behov av stöd och hjälp tillgodoses på det sätt du önskar. Vi vill att du ska vara trygg med och lära känna den personal som hjälper dig.

Om du är under 75 år

1. Är du under 75 måste du ansöka om hemtjänst hos Social-och omsorgsförvaltningen. Ring mottagningen för äldre och funktionsnedsatta på Social- och omsorgsförvaltningen eller gör en skriftlig ansökan genom att fylla i blanketten för ansökan om boende stöd och service.

Avdelningen för äldre- och funktionsnedsatta

Till e-postformulär för Avdelningen för äldre- och funktionsnedsatta

E-post: socialomsorgsforvaltningen@linkoping.se

Telefon: Funktionsnedsättning: 013-20 67 36, LSS: 013-20 67 66
Telefontid: Funktionsnedsättning: 09.00-10.00, LSS: 09.00-12.00

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Besöksadress : Hertig Karlsgatan 4

Postadress: Social- och omsorgsförvaltningen
Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta
Box 356
581 03 Linköping

Vi har inte möjlighet att ta emot spontanbesök, vänligen ring innan.


2. När du skickat in din ansökan utreder en biståndsbedömare tillsammans med dig dina behov av hemtjänst och fattar ett biståndsbeslut om vilken hjälp du har rätt till. Du kan sedan utifrån ditt beslut om hemtjänst, välja den utförare du tycker passar dig bäst. Då kan du exempelvis välja oss, Leanlink Äldreomsorg.

3. När ditt biståndsbeslut är klart och du valt Leanlink, får du besök av din kontaktman. Tillsammans planerar ni de insatser du har fått. Överenskommelsen dokumenteras i en genomförandeplan.

Vad ingår i hemtjänst?

Inom ramen för ditt biståndsbeslut kan vi erbjuda dig olika tjänster och servicetjänster. Det finns även möjlighet att beställa tilläggstjänster utanför ditt biståndsbeslut.

Tjänster inom biståndsbeslut

 • Personlig omvårdnad (exempelvis på- och avklädning, dusch, toalettbesök, frukost - och kvällsmål, ledsagning och natthjälp)
 •  Promenader
 • Måltider i servicehusets restaurang
 • Leverans av matkorg till lunch
 • Trygghetslarm: du kan få kontakt med hemtjänstpersonal under hela dygnet
 • Ledsagning
 • Social gemenskap
 • Delaktighet

Servicetjänster inom biståndsbeslut

 • Tvätt och strykning
 • Inköp
 • Städ
 • Fönsterputsning

Senast uppdaterad den 21 maj 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: