Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

AktivitetshusetAktivitetshuset är ett kulturhus för seniorer mitt i stan. Du som bor i Linköpings kommun är välkommen hit för att umgås med andra, ta en fika i vårt café, delta i aktiviteter eller skapa något i vår ateljé.

OBS! Aktivitetshuset är STÄNGT tillsvidare!

Onsdagen den 18 mars tog Linköpings kommun beslut om att från och med nu begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden till att enbart gälla personer som bor på boendena. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset

 

Aktivitetshusets café

 

På vårt café kan du ta en kopp kaffe med nybakat bröd, läsa tidningen i lugn och ro och uppleva gemenskap med andra människor.. Det är öppet varje vardag och fikat är till självkostnadspris.

Aktiviteter

Känner du skaparglädjen väckas till liv inom dig så har du möjlighet att prova på och delta i olika aktiviteter som finns i huset. Att besöka aktivitetshuset och delta i våra grupper är kostnadsfritt, du betalar bara för det materiel du använder.

Exempel på våra aktiviteter är:

  • Målning och keramik
  • Bingo
  • Vävning
  • Kort och sällskapsspel
  • Kortare promenader
  • Lättgymnastik i grupp

Det finns även dator att tillgå.

Utöver våra aktiviteter anordnar Aktivitetshuset även utflykter, musikunderhållning och firande av våra olika högtider.

 

Var med och påverka verksamheten

 

Vi som arbetar på aktivitetshuset är personal med erfarenhet från vård och omsorg. Vi finns här för dig som besöker oss. Vi ordnar aktiviteter, ser till att du får en trevlig stund och tar gärna emot önskemål, förbättringsförslag eller svarar på frågor. Utifrån dina idéer och önskemål utformas innehållet i aktivitetshuset.

Kontakta eller besök aktivitetshuset

Camilla Weidefelt

Verksamhetschef Trollflöjten, Aktivitetshuset, Club Lyra, Asplövet och Blå rummet

Till e-postformulär för Camilla Weidefelt

E-post: Camilla.Weidefelt@linkoping.se

Telefon: 013-20 56 32

Aktivitetshuset

Telefon: 013-20 84 08

Besöksadress: S:t Larsgatan 9D (se karta) Öppettider: Måndag till fredag är det öppet 08:30 till 15:30 med avbrott för lunchstängt 11:30-12:30

Postadress: 582 24 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/kultur-och-fritidsverksamhet/kultur-och-fritid-for-aldre/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/kultur-och-fritidsverksamhet/kultur-och-fritid-for-aldre/

Aktiviteter för dig som vill röra på dig: Kortare promenader och lätt gymnastik i grupp. Andra aktiviteter: Ateljé (målning, keramik och diverse hobbyarbete), bingo, underhållning, handarbetscafé, textilsal med symaskin och vävstolar och kort - och sällskapsspel.

Senast uppdaterad den 25 mars 2020