Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Servicehus och Trygghetsboende

I Leanlinks servicehus och trygghetsboende får du som boende en egen lägenhet med trygghetslarm, nära till stöd och omsorg från hemtjänstpersonal, samt tillgång till gemensam service och gemensamma lokaler. På servicehusen och trygghetsboende finns lunchservering och fritidsverksamhet som alla pensionärer i Linköpings kommun är välkomna att delta i.

 

 Lunch på våra servicehus och trygghetsboende

Du som är pensionär och boende i Linköpings kommun är välkommen att besöka våra servicehus och trygghetsboende för att äta lunch i restaurangen eller för att delta i fritidsverksamheten. Om du vill försäkra dig om att få dagens rätt kan du ringa till servicehuset eller trygghetsboendet och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. En del servicehus och trygghetsboenden erbjuder även lunch för allmänheten. Kontakta det servicehus eller trygghetsboende du är intresserad av, för att få reda på vad som gäller där.

Aktiviteter på våra servicehus och trygghetsboende

Det anordnas aktiviteter av olika slag på våra servicehus och trygghetsboende. Det kan exempelvis vara gymnastik, högläsning, bingo, musik eller utflykter. De flesta aktiviteter är kostnadsfria men du får betala för fika och eventuella utflykter. Besök eller kontakta ditt servicehus för att se vilka inplanerade aktiviteter som finns just där.

Boende i servicelägenhet eller trygghetslägenhet.

I våra servicehus och trygghetsboenden finns servicelägenheter. Det innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en service/trygghetslägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten. I servicehuset finns även tillgång till sjuksköterska och rehabpersonal.

Hur servicehuset/trygghetsboendet och lägenheterna ser ut varierar beroende på läge och storlek men också i hur avtalen med äldrenämnden är skrivna. Gemensamt för dem alla är att de är anpassade för funktionsnedsättning. De flesta lägenheterna är på 2 rum och kök, ca 65 kvadratmeter och hyresnivån är densamma som för andra jämförbara bostäder. Du inreder med dina egna möbler och saker.

Hur ansöker jag om att få bo i servicelägenhet och trygghetslägenhet?

För att ansöka om boende i servicelägenhet ska fylla i och skicka in blanketten ”Ansökan om boende, stöd och service” till social-och omsorgsfrövaltningen.

En biståndsbedömare kommer sedan att kontakta dig för att utreda ditt behov och fatta beslut om du är berättigad till en servicelägenhet eller inte. Därefter kan du lämna önskemål om var du skulle vilja bo, exempelvis i ett av Leanlinks boenden. Har du frågor om servicehus och ansökan, kontakta kommunens äldrelots.

Äldrelots

Vi tar endast emot bokade besök. Du kan kontakta oss via telefon eller e-post. Du kan också vända dig till Kontakt Linköping.

Har du handlingar som ska lämnas in kan du göra det hos Kontakt Linköping eller i postlådan som finns hos Social- och omsorgsförvaltningen på Barnhemsgatan 2.

Till e-postformulär för Äldrelots

E-post: aldrelots@linkoping.se

Telefon: 013-20 64 01
Telefontid: Måndag-fredag 09.00-12.00

Besöksadress: Barnhemsgatan 2 (se karta) Öppettider: Vi tar endast emot bokade besök.

Besöksadress : Barnhemsgatan 2 Öppettider: Vi tar endast emot bokade besök.

Postadress:
Social- och omsorgsförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/aldrelots http://www.linkoping.se/aldrelots

Senast uppdaterad den 21 maj 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: