Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Aspens servicehus

Leanlink Äldreomsorg har basansvaret och driver Aspens servicehus med 76 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger centralt beläget med gångavstånd till Linköpings centrum.

Onsdagen den 18 mars tog Linköpings kommun beslut om att från och med nu begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden till att enbart gälla personer som bor på boendena. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset

 

Aspens servicehus ligger centralt beläget med gångavstånd till centrum och närhet till Domkyrkan samt Konsert och kongress. På servicehuset finns restaurang och ett flertal uteplatser där vi under sommarhalvåret anordnar olika aktiviteter.

På Aspens servicehus finns även tre dagverksamheter, Club lyra, Asplövet och Blå rummet som riktar sig till personer med demenssjukdom samt Trollflöjtens vårdboende, ett demensboende för yngre personer.

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 76 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 45-50 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 22,5 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Zumba
  • Bingo
  • Avslappning
  • Fredagsunderhållning

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar 52 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 11:30 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

 Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder

Kontaktuppgifter

Emma Sundquist

Verksamhetschef Aspens servicehus och hemtjänst samt Överstens Trygghetsboende

Till e-postformulär för Emma Sundquist

E-post: Emma.Sundquist@linkoping.se

Telefon: 013-20 84 82

Helena Carlsson

Samordnare Aspens servicehus och hemtjäntst

Till e-postformulär för Helena Carlsson

E-post: helena.carlsson@linkoping.se

Telefon: 013-20 87 10

Aspens hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i City

Till e-postformulär för Aspens hemtjänst och servicehus

E-post: Emma.Sundquist@linkoping.se

Telefon: 013-20 84 88

Besöksadress: Barfotegatan 1 (se karta)

Postadress: 582 22 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/aspens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/aspens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 mars 2020