Härnebackens Trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg ansvarar för Härnebackens Trygghetsboende med 18 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger centralt beläget i stadsdelen Ljungsbro. Vi har tillgång till uteplats och nära till natursköna promenadstråk

Härnebackens servicehus

 

Härnebackens Trygghetsboende ligger på Härnegatan i Ljungsbro. Vi har allmänna kommunikationer med hållplats ca 100 meter från huset. Något längre bort finns en livsmedelsaffär för dagligvaror. Vi har närhet till Göta Kanal och Vreta klosterkyrka.

 

Värd/värdinna

 

En värd/värdinna finns på plats i Trygghetsboendet vissa tider varje helgfri vardag. Tillsammans med de boende i huset samt kringboende ska värd/värdinnan skapa trygghet och social gemenskap. Värd/värdinnans övriga uppdrag kan vara att visa lägenheter,ta emot felanmälan och hjälpa till med enklare göromål utifrån de boendes önskemål.

 

Kontakt: Värd/värdinna:  Cecilia Källbom Tel. 0724-509189

 

Boende i Trygghetsboendet

Ett Trygghetsboende är till för er som är 70 år eller äldre. Att bo i ett Trygghetsboende innebär att det finns möjlighet till gemenskap och stöd av värd/värdinna samt fritidsverksamhet och lunchservering.

På vårt Trygghetsboende finns 18 lägenheter. Att bo på Trygghetsboende innebär att du bor i egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i din lägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är på ca 66 kvadratmeter med badrum med tvättmaskin och torkskåp. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Fritidsverksamheten är en viktig del av Trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Aktiviteterna annonseras på Trygghetsboendet. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna Boråd som vi anordnar på Trygghetsboendet.

 

Lunchservering

Du som bor på Trygghetsboendet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch Tel: Trygghetsboende 013- 20 63 41.  I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas en alternativrätt. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen. Lunchserveringen är öppen alla veckans dagar året runt

 

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 11.30-12.00

 

Hemtjänst

Bor du i Trygghetsboende eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Du kan ansöka om hemtjänst hos Äldrelotsen 013-20 64 01. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Sophie Söderström Jegermalm

samordnare Härnebacken och Vretalidens hemtjänst

Skicka e-post till Sophie Söderström Jegermalm

E-post: sophie.soderstrom-jegermalm

Telefon: 013-20 63 35

Ann Elofsson

Verksamhetschef Härnebacken Trygghetsboende och hemtjänst samt Vretalidens servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Ann Elofsson

E-post: ann.elofsson@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 42

Härnebackens trygghetsboende och hemtjänst

Hemtjänst och Trygghetsboende i och område kring Ljungsbro

Skicka e-post till Härnebackens trygghetsboende och hemtjänst

E-post: Ann.Elofsson@linkoping.se

Telefon: 013-206335

Besöksadress: Härnegatan 61 (se karta)

Postadress: 590 74 Ljungsbro

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/harnebackens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/harnebackens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 juni 2019