Kärna servicehus

Onsdagen den 18 mars tog Linköpings kommun beslut om att från och med nu begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden till att enbart gälla personer som bor på boendena. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset

Kärna Servicehus ligger på Kärnabrunnsgatan 12 i Kärna. Vi har tillgång till uteplats i anslutning till matsalen och uteplats i vacker miljö på baksidan av huset. Båda platserna är anpassade för att ta sig fram med rullstol och rollator.

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 35 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 65 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Bakning
  • Bingo
  • Tidningsläsning
  • Underhållning med sång och musik
  • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet till utflykter

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 52 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

Kontakt:

Kinna Ekman

Samordnare Kärna vårdboende, servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Kinna Ekman

E-post: Carina.A.Bjorklund@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 82

Linda Stigh

Verksamhetschef Kärna vårdboende och hemtjänst

Skicka e-post till Linda Stigh

E-post: linda.stigh@linkoping.se

Telefon: 013-20 67 65

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 31 mars 2020