Östgötagatans servicehus

Leanlink Äldreomsorg driver Östgötagatans servicehus med 33 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger beläget på Östgötagatan 51 B i innerstaden i stadsdelen Vasastaden. Här finns restaurang och i anslutning till restaurangen har vi tillgång till uteplats i en vacker miljö.

 

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 33 servicelägenheter och 4 lägenheter som är anpassade för funktionshinder. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 60 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Kortbingo
  • Sittgympa
  • Underhållning med sång och musik

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar 52 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12:00 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

Bor du i servicehuset eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Annette Söderberg

Verksamhetschef Östgötagatans hemtjänst och Stolplyckans Trygghetsboende

Skicka e-post till Annette Söderberg

E-post: Annette.Soderberg@linkoping.se

Telefon: 013-20 89 59

Ida Haraldsson

Samordnare Östgötagatans servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Ida Haraldsson

E-post: Ida.Haraldsson@linkoping.se

Telefon: 013-26 26 37

Östgötagatans hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i centrala Linköping

Skicka e-post till Östgötagatans hemtjänst och servicehus

E-post: anette.soderberg@linkoping.se

Telefon: 013-20 55 15

Besöksadress: Östgötagatan 51 B (se karta)

Postadress: 582 32 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/ostgotagatans-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/ostgotagatans-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 september 2019