Överstens Trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg driver Överstens Trygghetsboende med 22 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger i Östra Valla, centralt vid T1. Vi har tillgång till uteplats.

 

Boende i Överstens trygghetsboende

På vårt trygghetsboende finns 22 lägenheter. Att bo i trygghetsboendet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en trygghetslägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Trygghetslägenheterna är ca 60-70 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i trygghetslägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 10 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på trygghetsboende. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Frågesport
  • Bingo
  • Gymnastik
  • Underhållning
  • Högläsning

Lunchservering

Du som bor i trygghetslägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 50 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 11.30 – 13.00

 

Hemtjänst

Bor du i trygghetslägenhet eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Emma Sundquist

Verksamhetschef Aspens servicehus och hemtjänst samt Överstens Trygghetsboende

Skicka e-post till Emma Sundquist

E-post: Emma.Sundquist@linkoping.se

Telefon: 013-20 84 82

Helena Carlsson

Samordnare Aspens servicehus och hemtjäntst

Skicka e-post till Helena Carlsson

E-post: helena.carlsson@linkoping.se

Telefon: 013-20 87 10

Överstens hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och Trygghetsboende i centrala Linköping och i T1 området

Skicka e-post till Överstens hemtjänst och servicehus

E-post: Marie.K.Svensson@linkoping.se

Telefon: 072-574 00 24

Besöksadress: Översteg. 22 (se karta)

Postadress: 582 12 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/overstens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/overstens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 mars 2019