Ramstorpgatans servicehus

Leanlink Äldreomsorg har driver Ramstorps servicehus med 42 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger fint och naturnära beläget i stadsdelen Majelden, alldeles bredvid Tinnerbäcken. Vi har tillgång till uteplats i söderläge.

 

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 42 st servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är mellan 58 kvm - 65 kvm med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar. På Ramstorps servicehus finns också ett minigym ,det är öppet varje dag för egen träning.

Några exempel på aktiviteter:

  • Gymnastik
  • Högläsning
  • Bingo
  • Underhållnig
  • Gudstjänst

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 52 kr Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

Bor du i servicehuset eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Lena Larsson

Verksamhetschef Ramstorp servicehus och hemtjänst samt Ekbackens hemtjänst

Skicka e-post till Lena Larsson

E-post: Lena.Larsson@linkoping.se

Telefon: 013-26 35 54

Jaana Dahl

Samordnare Ramstorp och Ekbacken hemtjänst

Skicka e-post till Jaana Dahl

E-post: Jaana.Dahl@linkoping.se

Telefon: 013-26 33 66

Ramstorpgatans hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i och omkring Ramstorp

Skicka e-post till Ramstorpgatans hemtjänst och servicehus

E-post: Lena.Larsson@linkoping.se

Telefon: 013-26 33 81

Besöksadress: Ramstorpsgatan 36 (se karta)

Postadress: 582 45 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/ramstorpgatans-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/ramstorpgatans-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 20 september 2019