Solrosens servicehus

Leanlink Äldreomsorg har driver Solrosen servicehus med 36 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger centralt beläget i stadsdelen Valla.

 

Solrosen servicehus ligger på Solrosgatan 10 i Valla. Vi har tillgång till uteplats i anslutning till matsalen och uteplats i vacker miljö på baksidan av huset. Den platsen är anpassad för att ta sig fram med rullstol och rollator.

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 36 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 65 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Bakning
  • Bingo
  • Tidningsläsning
  • Underhållning med sång och musik
  • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet till utflykter

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 50 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

Bor du i servicehuset eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Ann-Charlotte Agnetorn

Verksamhetschef Solrosens servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Ann-Charlotte Agnetorn

E-post: Ann-Charlotte.Agnetorn@linkoping.se

Telefon: 013-20 84 21

Camilla Broman

Samordnare Solrosen servicehus och hemtjänst samt Natt city

Skicka e-post till Camilla Broman

E-post: Camilla.Broman2@linkoping.se

Telefon: 013-26 33 62

Solrosens hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i och omkring Valla

Skicka e-post till Solrosens hemtjänst och servicehus

E-post: Ann-Charlotte.Agnetorn@linkoping.se

Telefon: 013-26 33 62- Vardagar. Kväll och helgdagar gäller 013-26 33 62

Besöksadress: Solrosgatan 10 (se karta)

Postadress: 582 49 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/solrosens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/solrosens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 16 mars 2018