Stolplyckans trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg har driver Stolplyckans trygghetsboende med 27 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger centralt beläget på Föreningsgatan 37 vid Magistartshagen, i närheten av Trädgårdsföreningen .

 

Boende i Trygghetsboende

På vårt trygghetsboende finns 27 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 65 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torkskåp. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på trygghetsboendet. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar.

Några exempel på aktiviteter:

  • Frågesport
  • Bingo
  • Gymnastik 2 gånger i veckan
  • Underhållning med sång och musik
  • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet utflykter
  • Fester ordnas vid högtider under året

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 50 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

 

Hemtjänst

Bor du i trygghetsboendet eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till trygghetsboendets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Annette Söderberg

Verksamhetschef Östgötagatans hemtjänst och Stolplyckans Trygghetsboende

Skicka e-post till Annette Söderberg

E-post: Annette.Soderberg@linkoping.se

Telefon: 013-20 89 59

Stolplyckans servicehus

Skicka e-post till Stolplyckans servicehus

E-post: Maria.Stenmark@linkoping.se

Telefon: 013-20 27 32

Besöksadress: Föreningsgatan 37 (se karta)

Postadress: 582 30 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/stolplyckans-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/stolplyckans-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 maj 2019