Sturefors Trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg ansvarar för Sturefors Trygghetsboende med 22 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger naturnära beläget i stadsdelen Sturefors.

 

Sturefors Trygghetsboende ligger 1 mil söder om Linköping Vi har närhet till affär och goda bussförbindelser. Vi har tillgång till uteplatser och nära till skog med fina promenadstråk.

Boende i Trygghetsboendet

Ett Trygghetsboende är till för er som är 70 år eller äldre. Att bo i ett Trygghetsboende innebär att det finns möjlighet till gemenskap och stöd av värd/värdinna samt fritidsverksamhet och lunchservering. 

På vårt Trygghetsboende finns 22 lägenheter.Att bo på Trygghetsboende innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i din lägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är ca 63-67 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, och tillgång till gemensam tvättstuga.

Värd/värdinna:

En värd/värdinna finns på plats i Trygghetsboendet vissa tider varje helgfri vardag. Tillsammans med de boende i huset samt kringboende ska värd/värdinnan skapa trygghet och social gemenskap. Värd/värdinnans övriga uppdrag kan vara att visa lägenheter,ta emot felanmälan och hjälpa till med enklare göromål utifrån de boendes önskemål

Kontakt: Värd/värdinna 013- 29 40 72

Fritidsverksamheten

Fritidsverksamheten är en viktig del av Trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Aktiviteterna annonseras på Trygghetsboendet. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna Boråd som vi anordnar på Trygghetsboendet.

 

Några exempel på aktiviteter:

  • Gymnastik
  • Högläsning
  • Hjärngymnastik
  • Bingo
  • Andakt

Lunchservering

Du som bor på Trygghetsboendet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch.Tel: Trygghetsboende 013- 20 55 20.  I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas en alternativrätt. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen. Lunchserveringen är öppen alla veckans dagar året runt

 

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 11:30 – 13.00

 

Hemtjänst

Bor du i Trygghetsboendet eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Du kan ansöka om hemtjänst hos Äldrelotsen 013-20 64 01 .De kan svara på dina frågor och hjälpa dig.

 

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Annika Eliasson

Verksamhetschef Sturefors Trygghetsboende och hemtjänst samt Bestorp Trygghetsboende och hemtjänst

Skicka e-post till Annika Eliasson

E-post: Annika.M.Eliasson@linkoping.se

Telefon: 013-206000

Anna Fredriksson

Samordnare Sturefors och Bestorp hemtjänst

Skicka e-post till Anna Fredriksson

E-post: Anna.Fredriksson@linkoping.se

Telefon: 013-20 70 63

Sturefors hemtjänst och servicehus

Hemtjänst och servicehus i och omkring Sturefors

Skicka e-post till Sturefors hemtjänst och servicehus

E-post: Annika.M.Eliasson@linkoping.se

Telefon: 013-205520

Besöksadress: Näckrosvägen 146 (se karta)

Postadress: 589 61 Sturefors

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/sturefors-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/sturefors-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 13 maj 2019