Tröskaregatans Trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg har basansvaret och driver Tröskaregatan trygghetsboende med 26 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger centralt beläget i stadsdelen Lambohov.

 

Tröskaregatan Trygghetsboende ligger i Lambohov, granne med Konsumbutiken och med Bibliotek, Vårdcentral, Apotek och Tandläkare runt hörnet.

Vi i hemtjänsten sätter dig i centrum. Vi tittar på och tar tillvara det friska hos dig och vi vill bidra till att skapa en meningsfull vardag för dig.Tillsammans ser vi till att uppfylla dina behov och önskemål. Dina behov och önskemål dokumenterar vi sedan i en genomförandeplan som sedan ligger till grund för vårt arbete.

Vi har en gemensam uteplats vid vår restaurang. Många av våra hyresgäster fikar gemensamt i vårt fina glasrum som ligger i anslutning till vår restaurang.

Boende i Trygghetsboendet

På vårt trygghetsboende finns 26 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 65-66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har stora balkonger. Närområdet kring servicehuset är så gott som bilfritt. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på trygghetsboendet. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar höst och vår.

Några exempel på aktiviteter:

  • Gymnastik
  • Fester
  • Trivsel-/Temakvällar
  • Boccia
  • För- och eftermiddagsfika dagligen
  • Bingo
  • Utflykter tillsammans

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar 50 kr. Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

 Värdinna

Värdinna för Trygghetsboendet är Monika Nilsson Tel. 013-20 60 60

 

Hemtjänst

Bor du i servicehuset eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Om du vill att vi på Leanlink ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring Gunilla Fryklund, 013-26 38 34 eller ring direkt till servicehusets verksamhetschef som tillsammans med dig planerar de insatser du behöver. Kontaktuppgifter hittar du nedan. De kan svara på dina frågor och hjälpa dig. Har du en annan utförare av hemtjänst idag, går det självklart bra att byta.

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Annelie Skoglund

Verksamhetschef Tröskaregatans Trygghetsboende och hemtjänst samt Ryd hemtjänst

Skicka e-post till Annelie Skoglund

E-post: Annelie.Skoglund@linkoping.se

Telefon: 013-20 60 62

Ivana Aziz Ismail

Samordnare Ryd och Tröskaregatans hemtjänst

Skicka e-post till Ivana Aziz Ismail

E-post: ivana.azizismail@linkoping.se

Telefon: 013-26 35 67

Tröskaregatans hemtjänst

Hemtjänst  i och omkring Lambohov

Skicka e-post till Tröskaregatans hemtjänst

E-post: Annelie.Skoglund@linkoping.se

Telefon: 013-20 60 07

Besöksadress: Tröskaregatan 9 (se karta)

Postadress: 583 33 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/troskaregatans-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/troskaregatans-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 25 juni 2019