Tröskaregatans Trygghetsboende

Leanlink Äldreomsorg driver Tröskaregatan trygghetsboende med 26 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Trygghetsboendet ligger centralt beläget i stadsdelen Lambohov.

 

Tröskaregatan Trygghetsboende ligger i Lambohov, granne med Konsumbutiken och med Bibliotek, Vårdcentral, Apotek och Tandläkare runt hörnet.

 

 

Boende i Trygghetsboendet

Ett Trygghetsboende är till för er som är 70 år eller äldre. Att bo i ett Trygghetsboende innebär att det finns möjlighet till gemenskap och stöd av värd/värdinna samt fritidsverksamhet och lunchservering. 

På vårt Trygghetsboende finns 26 lägenheter.Att bo på Trygghetsboende innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i din lägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

 Lägenheterna är ca 65-66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har stora balkonger. Närområdet kring Trygghetsboendet är så gott som bilfritt. 

Värd/värdinna:

En värd/värdinna finns på plats i Trygghetsboendet vissa tider varje helgfri vardag. Tillsammans med de boende i huset samt kringboende ska värd/värdinnan skapa trygghet och social gemenskap. Värd/värdinnans övriga uppdrag kan vara att visa lägenheter,ta emot felanmälan och hjälpa till med enklare göromål utifrån de boendes önskemål

 

Fritidsverksamheten

Fritidsverksamheten är en viktig del av Trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Aktiviteterna annonseras på Trygghetsboendet. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna Boråd som vi anordnar på Trygghetsboendet.

Lunchservering

Du som bor på Trygghetsboendet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen. Lunchserveringen är öppen alla veckans dagar året runt

 

 Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

 Värdinna

Värdinna för Trygghetsboendet är Monika Nilsson Tel. 013-20 60 60

 

Hemtjänst

Bor du i Trygghetsboendet eller närområdet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd? Du kan ansöka om hemtjänst hos Äldrelotsen 013-20 64 01 .De kan svara på dina frågor och hjälpa dig.

Kontaktuppgifter

Annelie Skoglund

Verksamhetschef Tröskaregatans Trygghetsboende och hemtjänst samt Ryd hemtjänst

Skicka e-post till Annelie Skoglund

E-post: Annelie.Skoglund@linkoping.se

Telefon: 013-20 60 62

Ivana Aziz Ismail

Samordnare Ryd och Tröskaregatans hemtjänst

Skicka e-post till Ivana Aziz Ismail

E-post: ivana.azizismail@linkoping.se

Telefon: 013-26 35 67

Tröskaregatans hemtjänst

Hemtjänst  i och omkring Lambohov

Skicka e-post till Tröskaregatans hemtjänst

E-post: Annelie.Skoglund@linkoping.se

Telefon: 013-20 60 07

Besöksadress: Tröskaregatan 9 (se karta)

Postadress: 583 33 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/troskaregatans-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/troskaregatans-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 14 augusti 2019