Vretalidens servicehus

Leanlink Äldreomsorg har basansvaret och driver Vretalidens servicehus med 12 lägenheter, lunchservering och fritidsaktiviteter. Servicehuset ligger centralt/fint/naturnära beläget i stadsdel Ljungsbro.

Onsdagen den 18 mars tog Linköpings kommun beslut om att från och med nu begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden till att enbart gälla personer som bor på boendena. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset

 

Vretalidens servicehus ligger på Evastigen i Ljungsbro. Vi har allmänna kommunikationer med hållplats ca 100 meter från servicehuset. Något längre bort finns en livsmedelsaffär för dagligvaror, apotek samt vårdcentral. Vi har också närhet till Göta Kanal och Cloetta.

Boende i servicehuset

På vårt servicehus finns 12 servicelägenheter. Att bo i servicelägenhet innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler. När du bor i en servicelägenhet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Servicelägenheterna är ca 66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare. Vi har fastighetsansvar och tar bland annat emot felanmälan och ansvarar för att visa lägenheter för nya hyresgäster.

Fritidsverksamheten

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i våra olika aktiviteter. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna annonseras på servicehuset. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i fritidsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom de regelbundna enhetsråd som vi anordnar. 

Några exempel på aktiviteter:

  •  Minigym
  • Matlag
  • Spelstund
  • Boccia
  • Frivilliginsatser

Lunchservering

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang. Lunchen kostar: 52 kr Om du vill försäkra dig om dagens rätt kan du ringa och beställa din lunch. I de fall du inte beställer lunch och huvudrätten tagit slut kommer du istället att erbjudas alternativrätter. Leanlink Kost & Restaurang ansvarar för lunchserveringen.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar kl. 12.00 – 13.00

Sjukvård

Leanlink Äldreomsorg är ansvariga för hälso- och sjukvårdsinsatserna på servicehuset. Det innebär att det finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Hemtjänst

Du kan läsa mer om vår hemtjänst och vilka tjänster vi erbjuder här:

Kontaktuppgifter

Sophie Söderström Jegermalm

samordnare Härnebacken och Vretalidens hemtjänst

Skicka e-post till Sophie Söderström Jegermalm

E-post: sophie.soderstrom@jegermalm

Telefon: 013-29 47 18

Lilian Petersson

Verksamhetschef Härnebackens Trygghetsboende och hemtjänst, Vretaliden Servicehus och hemtjänst

Skicka e-post till Lilian Petersson

E-post: Lilian.Petersson@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 42

Vretalidens hemtjänst och servicehus

Skicka e-post till Vretalidens hemtjänst och servicehus

E-post: Ann.Elofsson@linkoping.se

Telefon: 013-20 63 35

Besöksadress: Evastigen 21 (se karta)

Postadress: 590 71 Ljungsbro

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/vretalidens-servicehus/ http://www.linkoping.se/leanlink/aldreomsorg/servicehus/alla-servicehus-leanlink/vretalidens-servicehus/

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 19 mars 2020