Ekhults vårdboende

Leanlink Äldreomsorg driver Ekhult vårdboende med inriktning vårdbostad för personer med demenssjukdom. Boendet ligger strax utanför Ljungsbro. I en vacker natur och med utsikt över sjön.

 

Information om Ekhult vårdboende

Ekhult vårdboende ligger strax utanför Ljungsbro. Vi har två våningar  med totalt 20 lägenheter. Du har trygghetslarm och tillgång till personal dygnet runt. I anslutning till lägenheterna finns gemensamma utrymmen såsom kök och vardagsrum. Vi har tillgång till en fin trädgård och uteplats. 

Kontaktman

När du flyttat in hos oss kommer du att få en kontaktman. Kontaktmannen deltar vid ditt välkomstsamtal och tar tillsammans med dig fram din genomförandeplan. Vi vill att du ska vara trygg med och lära känna den personal som hjälper dig. Kontaktmannen har huvudansvaret för att du får den omsorg och service som du önskar och har kontakt med dina närstående vid behov.

Att bo hos oss

Att bo på ett vårdboende innebär inte bara att få den omvårdnad och hjälp som du behöver. Vårt mål är även att du ska få en meningsfull vardag, social samvaro, kunna vara ute och njuta av fint väder och få möjlighet att delta i olika aktiviteter och utflykter. Du spenderar din tid på det sätt som du trivs bäst med, i din lägenhet och/eller i de gemensamma rummen.

Arbetssätt

 

På Ekhult arbetar vi efter ett salutogent förhållningssätt där vi utgår från de boendes behov. Vi arbetar bland annat utifrån IBIC (Individens behov i centrum) vilket är ett systematiskt arbetssätt med personcentrerad vård.

Sång, musik och rörelse är den metod som präglar verksamheten. Det är ett sätt att skapa en meningsfull vardag och öppna upp för kommunikation och möten människor emellan.

 

Aktiviteter

På Ekhult vårdboende ordnar vi olika typer av aktiviteter varje vecka som du som boende kan delta i om du vill. Så långt som möjligt utgår aktiviteterna från dina behov, intressen och hälsotillstånd.

 

Måltider

Hos oss på Ekhult är måltiderna och miljön runtomkring viktig. Vi arbetar med färgkontraster och maten serveras från uppläggningsfat och är vackert upplagd då vi smakar maten med alla våra sinnen.

 

Annlouise Köster

Verksamhetschef Vretalidens vårdbostad och Ekhult vårdboende

Skicka e-post till Annlouise Köster

E-post: Annlouise.Koster-Johansson@linkoping.se

Telefon: 013-26 38 77

Camilla Alenius

Samordnare Ekhults och Vretalidens vårdboende

Skicka e-post till Camilla Alenius

E-post: Camilla.Alenius@linkoping.se

Telefon: 013-26 38 05

Ekhults vårdboende

Telefon: 013-26 38 77

Besöksadress: Ljung Ekhult 1 (se karta)

Postadress: 590 75 Ljungsbro

Våning 1

013-263780

 

 

Våning 2

013-263784

 

 

Sjuksköterska

013-263489

 

 

Samordnare

013-263805

 

 

 

 

 

 

Verksamhetschef Annlouise Köster

0730-704894

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 12 februari 2019