Äldreomsorgsmåltider

Inom äldreomsorgen lagar Kost & Restaurang måltider till servicehus, vårdboenden och matkorgar till hemtjänstens kunder.

Hand med kaffekopp

 

Vi strävar efter att servera varierad och näringsriktig mat inom äldreomsorgen. När man blir äldre minskar ofta matlusten, vilket resulterar i att det är vanligare med undervikt än övervikt. Då är det extra viktigt att måltiden är näringsrik. Vi lagar därför mindre portioner men på äkta råvaror såsom grädde och smör. Vi erbjuder även kost med annan konsistens för de matgäster som behöver det. Oavsett om kunden äter sin mat på ett vårdboende, i en servicehusrestaurang eller får hem en matkorg, finns det ett antal alternativrätter att välja på.

Lunch på servicehus

På Leanlinks servicehus driver vi restaurangerna. Pensionärer boende i Linköpings kommun är välkomna att besöka servicehusens restauranger för att äta lunch och den del servicehus erbjuder även lunch för allmänheten. Kontakta det servicehus du vill besöka för att höra vad som gäller just där. Matsedlarna hittar du här till höger.

Måltider på vårdboenden

Måltiden och miljön kring denna en viktig del av vardagen på ett vårdboende. Måltiden kombinerat med olika aktiviteter är också ett sätt att uppmärksamma högtider och storhelger.  Kost & Restaurang tillagar och levererar i första hand lunchmåltiden till Leanlinks vårdboenden. De övriga av dagens måltider, som frukost, mellanmål och kvällsmål tillagas i de flesta fall på vårdboendet. Matsedlarna för den mat vi lagar hittar du här till höger.

Matkorgar i hemtjänsten

Vi lagar även mat till matkorgar som Leanlinks hemtjänst levererar hem till kunderna. I matkorgarna finns samma mat som vi gör till servicehus och vårdboenden, bortsett från alternativrätterna. Maten tillagas samtidigt och serveras nylagad och varm till våra matgäster. För beställning av matkorg, kontakta Leanlink äldreomsorgs hemtjänst i ditt område.

Specialkost och konsistensanpassad kost

För att få specialkost behöver kunder inom hemtjänsten och boenden på vårdboenden lämna in en blankett (se nedan) där allergier eller specialkost anges. Denna lämnas till verksamhetschefen och restaurangchefen. Vid frågor eller funderingar, kontakta gärna den aktuella restaurangen.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 3 april 2019