Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Vår mat

Vi har som mål att vår mat inom skola och äldreomsorg ska vara lagad av råvaror med hög kvalitet och med så få tillsatser som möjligt

Händer med potatis

 

Hög kvalitet innebär exempelvis att vi väljer bort livsmedel med den smakförstärkande tillsatsen natriumglutamat (E621). Vi lagar stora delar av vår mat från grunden och försöker erbjuda ekologiskt och närproducerat i den mån vi har möjlighet. Vi använder hållbart fiskad fisk och när vi köper in livsmedel av kött och fågel använder vi som minimum Upphandlingsmyndighetens olika hållbarhetskriterier för animaliska livsmedel som utgår ifrån den svenska djuskydddslagen.

Ekologiskt och etiskt

Vi serverar ekologisk lättmjölk och mellanmjölk i våra skolrestauranger varje dag. Totalt 30 procent av våra livsmedelsinköp ska vara ekologiska. Vi serverar även etiskt märkta bananer.

Både stora och små leverantörer

Exempel på leverantörer som vi har avtal med för leverans av livsmedel:

- Östgöta trädgårdshall i Linköping (grönsaker och frukt)

- Gyllen Linds bageri i Linköping (färskt bröd)

- Menigo (djupfryst, torrvaror, kylvaror)

- Martin & Servera (färskt nötkött, mejeri)

- Kulls chark (Charkman) i Norrköping (färskt fläskkött och chark)

- Eklunds chark i Linköping (korv)

- Fisk idag i Göteborg AB (färsk fisk)

- Skalerian i Norrköping AB (potatis)

Mat lagad från grunden

Vi har under många år valt att satsa på att laga mat från grunden. Vi har duktiga kockar med ett stort engagemang som vill bjuda sina gäster på så mycket hemlagat som möjligt. Ungefär 75 procent av allt vi tillagar är lagat från grunden. Det innebär att vi lagar alla grytor, gratänger, såser, pastasåser och potatismos från grunden. 

Senast uppdaterad den 19 maj 2020