Våra medarbetare

LSS Funktionsstöd har idag ca 700 tillsvidareanställda och timvikarier som arbetar hos oss inom olika yrken.

Yrkesroller

I vår organisation finns medarbetare som jobbar med omvårdnad på olika sätt; vårdare, vårdare i behandlingsarbete, sjuksköterskor, personliga assistenter. Utöver vår affärsområdeschef, har varje verksamhet en ansvarig chef och det finns medarbetare som jobbar med olika stödfunktioner såsom verksamhetsutveckling, administration, ekonomi och personalfrågor.

Träffa några av våra medarbetare

 Hur ser arbetsuppgifterna ut för en personlig assistent?
Jag arbetar med personer i deras vardag med vad som än kan dyka upp. Jag ser till att personens behov tillgodoses och ser hur personen kan bli mer aktiv i vardagen. Varje gång jag börjar arbeta med en ny person kan man säga att jag är helt grön, då varje person är unik så ser jag hur jag kan hjälpa till på bästa sätt och försöker hitta ett sätt att lägga upp det på som fungerar för varje enskild brukare. Förutom den intervjun man har med chefen så har brukaren en intervju med oss assistenter innan man börjar jobba för att man ska hitta personer som man också klickar med och tror att man kommer trivas att jobba med. Så det är ett ömsesidigt val. Det är ett stabilt arbetsförhållande och man tittar som sagt på individnivå kring behov.

Varför skulle du rekommendera andra att söka jobb hos LSS Funktionsstöd?
Det är ett väldigt varierande yrke, i ena stunden är man på språng men i andra så är det väldigt lugnt men oavsett vilket läge det är så ska man vara i tanken att vad som helst kan hända. Så det finns möjlighet att planera mycket självständigt men samtidigt så krävs det att man är lyhörd och från dag till dag anpassar sig efter brukaren. Inom LSS Funktionsstöd finns möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling, cheferna ser till personalens behov och möjligheterna är många. Jag har till exempel varit aktiv i Q-rådet där man får möjlighet att träffa andra inom flera verksamheter och där vi jobbar med kvalitetsfrågor.  

Vilka arbetsuppgifter har du som vårdare?
Det är väldigt varierande arbetsuppgifter när man arbetar som vårdare på en gruppbostad. Vi gör allt som man gör i ett hem själv och är ett stöd för de boende som har någon form av funktionsnedsättning i allt de vill göra. Det kan handla om städning, inköp, frisör- och läkarbesök och omvårdnad. Sen blir det en del dokumentation. En gruppbostad består av cirka fem lägenheter där de boende har en egen lägenhet med kök och badrum, och sen finns det en baslägenhet med ett större kök och allrum. Vi lagar oftast mat separat hos varje brukare men på helgerna äter vi många gånger tillsammans. I vårt arbetsteam har vi rullande schema så vi jobbar både dagar, kvällar och nätter.

Varför ska man söka jobb inom LSS Funktionsstöd?
Det ger otroligt mycket tillbaka att stödja andra, arbetet känns meningsfullt. Sen är det väldigt fritt, vi gör ju allt från att planera semesterresor med de boende till att göra mer vardagliga saker. Det är väldigt roligt att jobba med personer som utvecklas och när man ser framsteg. Jag har jobbat på samma plats sedan jag gick ut gymnasiet så det har varit roligt att få följa personer under längre tid. Det finns möjligheter till att gå kurser och föreläsningar inom LSS Funktionsstöd vilket är roligt och bidrar till att man utvecklas.          

 Hur ser arbetsuppgifterna ut för en bemanningsassistent?
Vi ansvarar för bemanningen av personlig assistans och gruppbostäder inom LSS Funktionsstöd samt bemanningen för några EKB-boenden och ett ungdomsboende inom Råd & Stöd. Vi ansvarar också för timvikariernas löner inom LSS. Första delen av arbetsdagen handlar ofta om att få ut tillgängliga vikarier till verksamheterna vid sjukanmälan och frånvaro, försöka hitta lösningar genom att ibland flytta runt vikarier och ordinarie personal och tyvärr i sista hand beordra in ordinarie personal. Så det är mycket fokus på problemlösning i vår vardag.

Varför ska man söka jobb inom LSS Funktionsstöd?
Det är ett väldigt givande jobb och det är både utmanande och lärorikt att arbeta med människor. Jag tror att det skulle vara bra för många att någon gång i livet arbeta inom LSS Funktionsstöd med människor som har något funktionshinder oavsett vad man kommer att arbeta med senare i livet. Man lär sig bemöta och kommunicera med människor på olika sätt och hitta lösningar på problem som uppstår. Jag har även arbetat som vårdare tidigare och det är ett väldigt roligt jobb med frihet under ansvar, det finns så mycket positivt man får uppleva.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 11 september 2017