Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Uvelundsgatan 25

Uvelundsgatans gruppbostad ligger i Jakobsdal ungefär 5 km från Linköpings stadskärna.

 

Målgrupp

Uvelundsgatans gruppbostad är ett boende för personer med måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Vardag

Varje brukare har egen lägenhet med kök och badrum, samt tillgång till en stor altan med utemöbler och odlingslådor. I anslutning till lägenheterna ligger en så kallad baslägenhet, där personalen finns. Det finns WiFi i huset. Vid storhelger och andra festligheter erbjuds gemensamma måltider och aktiviteter i basen. Vi har också sång- och musikcirkel en gång i veckan, möjlighet till fotvård och massage hemma. Ibland gör vi också utflykter utanför boendet och då har vi tillgång till bil vid behov. Vi brukar bowla, gå på dans, åka till simhallen, besöka muséer och sevärdheter. För att alla som bor här ska vara delaktiga i planerandet av sin vardag har vi stormöte var tredje vecka.

Arbetssätt och personal

Vi arbetar med modellen för Positivt beteendestöd (PBS). Vi använder tecken som stöd (TSS), Delaktighetmodellen och välfärdsteknik för möjliggöra, stärka och utveckla kommunikation och delaktighet. Det finns personal på boendet dygnet runt och på natten har de sovande jour.

Boendets omgivning

Gruppbostaden har en stor altan med utemöbler och odlingslådor. I närheten av gruppbostaden ligger vackra promenadvägar längs med Stångån. Det är nära till busshållplats och Ekholmen centrum där det finns affärer och samhällsservice.

Uvelundsgatan 25

Telefon: 013 - 20 88 36

Besöksadress: Uvelundsgatan 25 (se karta)

Postadress: Leanlink LSS Funktionsstöd 58181 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/leanlink/lss-funktionsstod/bostader-med-sarskild-service/gruppbostader/ http://www.linkoping.se/leanlink/lss-funktionsstod/bostader-med-sarskild-service/gruppbostader/

Helena Lindholm

Verksamhetschef LSS Funktionsstöd

Bostäder med särskild service för vuxna

Till e-postformulär för Helena Lindholm

E-post: helena.lindholm@linkoping.se

Telefon: 013-26 34 82

Senast uppdaterad den 11 februari 2020