Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Servicebostäder

På den här sidan kan du läsa mer om LSS Funktionsstöds olika servicebostäder. Du hittar information om var de ligger och vad det innebär att bo i en servicelägenhet.

I en servicebostad kan du bo, som behöver mindre stöd. Här ger personalen stöd och hjälp i din egna lägenhet. Vårt mål är att du ska känna sig trygg och klara av att göra mycket själv. Därför tränar vi mycket tillsammans på saker som är svåra. Alla som bor i boendet får en kontaktperson i personalgruppen, som ska hjälpa till lite extra. Tillsammans  gör ni en genomförandeplan, som bestämmer hur stödet ska ges. På så sätt vet all personal vad du vill och behöver. Stöd kan exempelvis ges vid inköp, matlagning, städning, klädvård och hygien. Du kan också få stöd vid olika kontakter med samhället.

All personal på servicebostaden hjälper dig med olika saker. Det kan variera vilken personal som kommer, beroende på aktivitet och vem som jobbar. Personalen jobbar vanligtvis dag och kväll alla dagar i veckan. Oftast kommer de till dig på bestämda tider, och enligt schema. På natten finns det alltid personal att nå via telefon.

Alla bor i en egen lägenhet som hyrs av kommunen. Boendet har 8-15 lägenheter som ligger samlade i en trappuppgång, eller utspridda i ett bostadsområde. Till boendet hör en baslägenhet, som du har tillgång till när den är öppen. Baslägenheten är en samlingsplats i boendet, där gemensamma aktiviteter anordnas. Personalen utgår därifrån och har sitt kontor där.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 11 februari 2020