Bosättningsenheten

Bosättningsenheten tar emot de nyanlända som är anvisade enligt bosättningslagen till Linköpings kommun.

Bosättning

Under våren 2016 togs ett beslut av regeringen att tillsätta en ny lag, bosättnigslagen. Den nya lagen (Lag 2016:38 ) innebär att kommunen ska kunna anvisas att ta emot nyanlända som har beviljats uppehållstillstånd

Fördelningen av nyanlända baseras på kommunernas arbetsmarknadsförutsättningar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagande av nyanlända och ensamkommande barn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen.

 

Mottagning

Personalen på bosättningsenheten tar emot de som fått anvisning till Linköping, vid deras nya bostad. De får en praktisk genomgång av bostaden och får muntlig information om de regler som finns för hyresgäster. Under en första tid finns bosättningsenheten till för att hjälpa de nyanlända med bland annat adminstrativa delar för en snabbare etablering, så som att söka skola och barnomsorg. De får även en guidad tur i innerstan för att se var de hittar bland annat arbetsförmedlingen, försäkringskassan och medborgarkontoret.

Personalen på bosättningsenheten har olika bakgrund med olika kulturer och gruppen besitter kunskap om 11 olika språk men har alla något gemensamt, de har själva varit i nyanlända. Med sina egna erfarenheter kan de på ett professionellt sätt bemöta de nyanlända.

 

Kontakta verksamhetschef

Snezana Nero

Verksamhetschef

Skicka e-post till Snezana Nero

E-post: snezana.arsenovic-nero@linkoping.se

Telefon: 013-20 73 61

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 29 maj 2017