Bildningscentrum Facetten

Bildningscentrum Facetten

På BCF gillar vi att överträffa oss själva och hela tiden nå högre mål. Men ännu viktigare är att just Du ska nå dina mål! De senaste åren har betydligt fler elever tagit gymnasieexamen hos oss, än vad man gjort i övriga riket. Det är vi verkligen glada och stolta över!

Liten skola med stor attityd

Hos oss går ca 250 elever från 36 olika kommuner fördelat på 32 lärare från 9 olika kommuner. På Bildningscentrum träffar du människor från hela Sverige!

Vi är en alldeles lagom stor gymnasieskola med mycket framåtanda. Eller som en elev uttryckte det: “en liten skola med stor attityd”. Hos oss finns en spännande mix av elever från hela Sverige, vi erbjuder sju nationella program och är dessutom ett av Sveriges bästa fotbolls- och golfgymnasium. Vi är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet , våra tekniska program är Teknikcollegecertifierade och vi har ett branschcertifierat byggprogram. Vi är en Amnestyskola och en del av projektet “En skola för mänskliga rättigheter”. Flera elever som gått ut våra idrottsutbildningar har nått juniortouren i golf eller allsvensk- och superettan nivå i fotboll - ja, till och med Champions League.
Vi finns i fräscha lokaler i en trivsam miljö och hos oss står dörrarna alltid öppna mot omvärlden - vi gör studieresor, bjuder in föreläsare, anordnar temadagar och genomför verkliga projekt. Alla våra yrkesprogram har utökad APL, för en ännu bättre kontakt med näringslivet.

Vi är en aktiv skola med engagerade och behöriga lärare som jobbar mycket med coachning av varje enskild elev. Vi bryr oss. Alla känner alla och vårt gemensamma mål är att du som elev hos oss ska trivas så bra att du har alla förutsättningar - både att utveckla din personlighet och att nå bästa tänkbara studieresultat.

Välkommen till Bildningscentrum Facetten!

Videochatt och e-post
 

Här nedan har du möjlighet att videochatta med skolan och ställa frågor direkt i videochatten. I videochatten kan du också lyssna på information utan att ställa frågor om du föredrar det. Observera att du kommer bli insläppt i videochatten i mån av plats. Utbudet av videochattar kan se olika ut mellan skolorna. En del har videochatt speciellt för ett särskilt program eller endast allmän information om skolan. Om det är fullt så kan du också välja att eposta din fråga vid lämplig mailfunktion. Symbolerna visar var det finns möjlighet till videochatt eller e-post.

Anslut med PC, Mac eller Chromebook

För den Linköpings digitala gymnasiemässa används Google Meet. Du kan ansluta till dessa digitala mässmontrar direkt via webbläsaren. 

Om du redan är inloggad på ett Google-konto kan du välja att ansluta direkt med det genom att trycka på någon av länkarna till skolans videochattar. Om du vill ansluta anonymt rekommenderas du öppna länken till videochatten i ett inkognitofönster/privat fönster.

Anslut anonymt med Chrome eller Firefox på PC eller Mac

Högerklicka på länken och välj “Öppna i ett inkognitofönster”. Skriv valfritt alias i namnfältet och tryck sedan "Be om att få gå med". Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Anslut anonymt med Safari på Mac

Högerklicka på länken och håll ner "alt"-tangenten. Välj “Öppna länk i nytt privat fönster". Skriv valfritt alias i namnfältet och tryck sedan "Be om att få gå med". Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Observera: att ansluta med kamera och mikrofon

När du öppnar Meet första gången får du välja om du vill godkänna användning av mikrofon och/eller kamera. Observera: du kan alltid välja att inte sätta på mikrofon och/eller kamera, men om du ångrar dig och vill sätta på det rekommenderas du stänga fönstret och öppna länken igen i inkognitofönster/privat fönster för att åter få upp dialogrutan.

Anslut med mobil eller surfplatta

För den Linköpings digitala gymnasiemässa används Google Meet. För att ansluta med iOS eller Android behöver du ett Google-konto och appen Google Meet.

När du klickar på länken till ett av mötena så kommer App Store/Playbutiken öppnas om du inte har appen installerad. Om du redan har laddat ner appen så öppnas appen direkt och du får välja vilket Google-konto du vill nyttja, om du har flera.

Du kan välja att ansluta med eller utan ljud och bild innan du ber om att få gå med. Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Personuppgifter som hanteras i e-mötena behandlas av Bildningsnämnden för att tillhandahålla e-mötet. Personuppgiftsansvarig är Bildningsnämnden.

Du har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen:

 • Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi behandlar om dig.

 • Du kan även kontakta oss för att begära rättelse, för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter.

 • Du kan även vända dig till Integritetskyddsmyndigheten med klagomål. Mer information om dina rättigheter och hur Bildningsnämnden behandlar dina personuppgifter finns på kommunens hemsida.

Om du har frågor om personuppgiftsbehandlingen eller dina rättigheter som registrerad kan du kontakta kommunens dataskyddsombud.

 

Våra program

 • Bygg- och anläggningsprogrammet
  Husbyggnad
 • Ekonomiprogrammet
  Ekonomi
 • El- och energiprogrammet
  Automation
  Elteknik
 • Försäljnings- och serviceprogrammet
 • Naturvetenskapsprogrammet
  Naturvetenskap
  Naturvetenskap och samhälle
 • Samhällsvetenskapsprogrammet
  Beteendevetenskap
  Samhällsvetenskap
 • Teknikprogrammet
  Produktionsteknik
 • Introduktionsprogrammet
  Programinriktat val
  Individuellt alternativ
  Språkintroduktion
  Yrkesintroduktion
 • Nationell idrottsutbildning (NIU)
  Fotboll
  Golf

 

Öppet hus

Bildningscentrum Facetten
26/1 2022 klockan 17:00-19:00 - Se skolans hemsida för mer information