Allt om Gymnasiesärskolemässan

Allt om Gymnasiesärskolemässan

På Anders Ljungstedts gymnasium, Berzeliusskolan och Vreta utbildningscentrum erbjuds åtta nationella program och ett individuellt program inom gymnasiesärskolan. Gymnasiesärskolan är en skolform som är anpassad för de elever som bedöms inte kunna uppnå gymnasieskolans kunskapskrav därför att de har en intellektuell funktionsnedsättning.

Kollagebild med Anders Ljungsteds , Berzelius och Vretagymnasiets skolhus

Gymnasiesärskolemässan är onsdagen den 24 november
Kl 09:00-11:00
Kl 13:00-15:00
Kl 17:00-19:00

Efter 24 november är du välkommen att ställa frågor via e-post som du hittar nedan eller ringa på de telefonnummer som finns för de olika gymnasiesärskolorna.

Gymnasiesärskolans utbildningar pågår under fyra år och eleven läser kurser (nationella program) eller ämnesområden (individuellt program). Elever på de nationella programmen ska göra minst 22 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL) på arbetsplatser som har anknytning till det valda programmet. Elever som läser det individuella programmet gör sin praktik inom daglig verksamhet.

Program

För elever som läst ämnen i grundsärskolan

 • Administration, handel och varuhantering
 • Estetiska verksamheter
 • Fastighet, anläggning och byggnation
 • Fordonsvård och godshantering
 • Hotell, restaurang och bageri
 • Hälsa, vård och omsorg
 • Samhälle, natur och språk
 • Skog, mark och djur
 • (Programmet Hantverk finns ej i Linköping)

För dig som läst ämnesområden i grundsärskolan

 • Individuella programmet

Videochatt och epost
 

Här nedan har du möjlighet att videochatta med de olika gymnasiesärskolorna och ställa frågor direkt i videochatten. I videochatten kan du också bara lyssna på information om du föredrar det. Varje skola har en videochatt där de kan berätta om alla sin program. Det går också bra att skicka e-post med din fråga vid lämplig e-postfunktion. Symbolerna visar var det finns möjlighet till videochatt eller e-post.

Anslut med PC, Mac eller Chromebook

För den Linköpings digitala gymnasiemässa används Google Meet. Du kan ansluta till dessa digitala mässmontrar direkt via webbläsaren. 

Om du redan är inloggad på ett Google-konto kan du välja att ansluta direkt med det genom att trycka på någon av länkarna till skolans videochattar. Om du vill ansluta anonymt rekommenderas du öppna länken till videochatten i ett inkognitofönster/privat fönster.

Anslut anonymt med Chrome eller Firefox på PC eller Mac

Högerklicka på länken och välj “Öppna i ett inkognitofönster”. Skriv valfritt alias i namnfältet och tryck sedan "Be om att få gå med". Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Anslut anonymt med Safari på Mac

Högerklicka på länken och håll ner "alt"-tangenten. Välj “Öppna länk i nytt privat fönster". Skriv valfritt alias i namnfältet och tryck sedan "Be om att få gå med". Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Observera: att ansluta med kamera och mikrofon

När du öppnar Meet första gången får du välja om du vill godkänna användning av mikrofon och/eller kamera. Observera: du kan alltid välja att inte sätta på mikrofon och/eller kamera, men om du ångrar dig och vill sätta på det rekommenderas du stänga fönstret och öppna länken igen i inkognitofönster/privat fönster för att åter få upp dialogrutan.

Anslut med mobil eller surfplatta

För den Linköpings digitala gymnasiemässa används Google Meet. För att ansluta med iOS eller Android behöver du ett Google-konto och appen Google Meet.

När du klickar på länken till ett av mötena så kommer App Store/Playbutiken öppnas om du inte har appen installerad. Om du redan har laddat ner appen så öppnas appen direkt och du får välja vilket Google-konto du vill nyttja, om du har flera.

Du kan välja att ansluta med eller utan ljud och bild innan du ber om att få gå med. Skolpersonalen släpper då in dig så fort de kan.

Personuppgifter som hanteras i e-mötena behandlas av Bildningsnämnden för att tillhandahålla e-mötet. Personuppgiftsansvarig är Bildningsnämnden.

Du har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen:

 • Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi behandlar om dig.

 • Du kan även kontakta oss för att begära rättelse, för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter.

 • Du kan även vända dig till Integritetskyddsmyndigheten med klagomål. Mer information om dina rättigheter och hur Bildningsnämnden behandlar dina personuppgifter finns på kommunens hemsida.

Om du har frågor om personuppgiftsbehandlingen eller dina rättigheter som registrerad kan du kontakta kommunens dataskyddsombud.

 

 

Kontakt med gymnasiesärskolorna

Anders Ljungstedts gymnasiesärskola


Program på Anders Ljungstedts gymnasiesärskola

Telefon:
Fredrik Berg - Arbetsmarknadskonsulent
Tel: 013-20 58 87

Helena Djerf - Rektor
Tel: 013-20 75 71

------------------------------------------------------

Berzeliusskolans gymnasiesärskola

Program på Berzeliusskolans gymnasiesärskola

Telefon:
Individuella program
Agneta Skagerstedt - Programansvarig/speciallärare
Tel: 073-0967531

Estetiska verksamheter
Karin Ganestål - Programansvarig/speciallärare
Tel: 073-8074609

Samhälle, natur och språk
Pia Aztor - Programansvarig/speciallärare
Tel: 073-8027166

Mimmi Lundin - Bitr. rektor
Tel: 013-20 74 10

Leif Skarp - Rektor
Tel: 013-20 74 43

----------------------------------------------

Vreta gymnasiesärskolaProgram på Vreta utbildningscenter gymnasiesärskola

Telefon:
Malin Franzén - Enhetschef gymnasiesärskolan
Tel: 013 22 79 09

Marie Danielsson - Arbetslagsledare
Tel: 013 20 10 06

 -----------------------------------

Programfilmer från alla tre skolorna


Öppet hus

Anders Ljungstedts gymnasiesärskola
Torsdag 13 januari

Berzeliusskolans gymnasiesärskola

Torsdag 20/1
Vreta utbildningscentrums gymnasiesärskola
Lördag 20/11, 2021 kl 10.00-14.00
Lördag 5/2, 2022 kl 10.00-13.00

Tänk på att datumen och tiderna för öppet hus kan komma att ändras beroende på hur coronaepidemin utvecklar sig. Håll utkik på skolornas hemsidor för eventuella ändringar.