Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköpings Stadsmission

Linköpings Stadsmission ger människor nya möjligheter genom stöd, behandling och arbetsträning. Vi tror på möjligheterna i mötet med varje människa. Vår vision är ett mänskligare samhälle.

Arbetsintegration på Stadsmissionens sociala företag

Linköpings Stadsmission driver tre arbetsintegrerade sociala företag såsom Stadsmissionens Second Hand, Restaurang von Dufva och Stadsmissionens Café. Här får människor möjlighet att bli en del av arbetsmarknaden och utvecklas efter egen förmåga, från utanförskap till goda chanser att få jobb.

Stadsmissionens Second Hand

När deltagare arbetstränar hos oss får de erfarenheter av vanliga göromål i butik och lagerarbete. Det är allt ifrån att styla miljöer i butiken till att förstå lagerlogistik. Tack vare våra stora lokaler har vi möjlighet att anpassa oss efter deltagarens behov i sociala miljöer.

Restaurang von Dufva

Med ett rullande schema på arbetsstationerna kommer deltagaren få testa allt ifrån servering till våra matgäster, catering till kallskänk. När arbetsträningen hos oss är över kommer alla deltagare kunna svara på hur ett restaurangkök fungerar.

Stadsmissionens Café

På Stadsmissionens Café får deltagaren arbetslivserfarenhet inom servering, bageri och vanliga göromål inom restaurang. Här jobbar du nära dina kollegor, handledare och även kunder då det är ett öppet kök. Caféet abonneras ofta för tillställningar och företagsfrukostar vilket innebär att deltagaren får med sig erfarenhet att förbereda större beställningar med deadlines.
Är kundservice en erfarenhet deltagaren borde ha med på sitt CV för kommande uppdrag? Det kan vi träna på i vår kassa, servering eller i transportmiljön.

Utöver våra fantastiska miljöer att arbetsträna i, så möts deltagaren av handledare som brinner för arbetsintegration, som inte är rädd för att individanpassa varenda arbetsintegrerad insats och gör det även med glädje och omsorg.

Vid start upprättas en handlingsplan för deltagaren där man tillsammans sätter upp långsiktiga- och kortsiktiga mål. Under tiden som de arbetsintegrerade insatserna fortlöper mäter handledaren sin deltagare inom ett instrument som kallas "Grundläggande Anställningsbarhet". Instrumentet ger handledaren en fingervisning på vilka områden deltagaren måste jobba lite extra med för att bli grundläggande anställningsbar.

Efter deltagaren avslutat sin arbetsträning hos oss har den med sig ett arbetsintyg och en gedigen bedömning av arbetsförmåda.

För mer information eller platsförfrågan kontakta:

Oscar Orlenius
Verksamhetsområdeschef
Telefon: 072-573 50 05

Salina Lehrstrand
Handledare/Samordare Second Hand
Telefon: 072-516 05 15

Senast uppdaterad den 8 oktober 2020