Årets lärare i entreprenörskap är Dag Karlsson

Dag Karlsson är lärare vid Katedralskolan i Linköping och undervisar i företagsekonomi, entreprenörskap och företagande. ”Med ett gediget engagemang för såväl entreprenörskap som utbildning arbetar läraren aktivt för att utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv och skapa så goda förutsättningar för sina elever som möjligt i framtiden”, lyder delar av motiveringen.

Pristagare Dag Karlsson håller sitt diplom bredvid Näringslivsdirektör Pia Carlgren

 

Utmärkelsen Årets Entreprenörskapslärare delas ut av Linköpings kommun i samarbete med Ung Företagsamhet. Ung Företagsamhet är en ideell oganisation som utbildar barn och ungdomar i entreprenörskap.

Motivering

Motiveringen för att utse Dag Karlsson till Årets entreprenörskapslärare 2018 lyder:

”Med ett gediget engagemang för såväl entreprenörskap som utbildning arbetar läraren aktivt för att utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv och skapa så goda förutsättningar för sina elever som möjligt i framtiden.

Genom lärarens brinnande engagemang och intresse inom entreprenörskap i skolan ser läraren till att tidigt väcka intresse för företagande hos sina elever genom processutbildningen UF-företagande och genom sin starka drivkraft att alltid vilja skapa nya vägar och kontakter är läraren aktiv i både nationella och internationella samarbeten inom Ung Företagsamhet.

Läraren har satt Linköping på kartan genom sitt arbete med processutbildningen UF-företagande.”

Linköpings kommun är prisutdelare

Priset delades ut av näringslivsdirektör Pia Carlgren, Linköpings Kommun.

– Entreprenörskapslärare har en mycket viktig roll i skolan att coacha eleverna till att våga testa sina idéer och tro på sig själva. Dag har långsiktligt utvecklat gymnasieskolans och i synnerhet Katedralskolans samarbete med näringslivet, både regionalt, nationellt och internationellt. Han är en förebild för unga när de vill satsa på entreprenörskap och väl värd utmärkelsen, säger Pia Carlgren.

Har vunnit tidigare

Dag Karlsson har tidigare i år vunnit ett pris från Kungliga vitterhetsakademien för berömvärd lärargärning. Han vann även utmärkelsen årets entreprenörskapslärare 2016, och vinner återigen eftersom han kontinuerligt utvecklar verksamheten för entreprenörskap framåt inom Katedralskolan och ständigt tar nya steg för att öka gymnasieungdomars intresse för ämnet.

– Det här känns förvånade och underbart. Naturligtvis är jag glad men minst lika glad är jag för alla mina elever på Katedralskolan som lyckas. Vi ser en attitydsförändring kring entreprenörskap, idag vill våra ungdomar arbeta med entreprenörskap och företagssamhet. Det är oerhört glädjande. Det är så klart roligt att detta är andra gången jag får utmärkelsen också, säger Dag Karlsson.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 15 oktober 2018