Ny chans att tävla om en Rivstart

Förra året vann Linköpingsföretaget Worldish 250 000 kr i Swedbanks tävling Rivstart.
Nu är det dags att igen. Förstapriset har höjts till en halv miljon.
– Skicka in ett bidrag. Det gav mycket mer än pengar, uppmanar Naveen Sasidharan som grundat företaget tillsammans med Abhishek Jacob.

Tävlingen riktar sig till företag med kommersiell potential och en affärsidé som kan göra världen lite bättre, i det stora och det lilla. Tidigare har tio finalister vunnit 250 000 kr vardera. Nu har förstapriset höjts till 500 000 och det minsta man kan vinna är 200 000 kr.

Worldish vann förra året

Worldish utvecklar en avancerad översättningstjänst, i första skedet för sjukvården. Den har väckt stor uppmärksamhet och i pilotförsök visat sig säker och tidsbesparande. Tävlingens jury konstaterade att kraven om affärspotential och att göra välden lite bättre uppfylls. Det var cirka 4 300 företag som sökte och Worldish blev en av de tio pristagarna.

Mer än pengar

Pengarna kom lägligt, men kanske viktigare var det skräddarsydda affärsutvecklingsprogram som även ingår i priset. Med dess hjälp kunde affärsidén förfinas och dessutom utmynnade det i kontakter som kan leda till affärer.

– Vården är konservativ, tack och lov, och det krävs mycket arbete för att etablera sig på marknaden. Därför var det dubbelt värdefullt att vi både vann pengar och coachning, säger Naveen.

Worldish har även nominerats till priset ”Årets modigaste” vid Linköpings Näringslivsgala 28 september. Ett av skälen till nomineringen är modet att som innovativt bolag etablera sig i offentlig verksamhet som är hårt reglerad och svår att etablera sig i.

Ansök om en Rivstart

Årets omgång av Rivstart är öppen för ansökningar fram till 1 december 2018. Ansökan görs direkt på Swedbanks webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 25 september 2018