Så var Näringslivsdagen 2019

Den 14 februari hölls den årliga Näringslivsdagen, med ett deltagarantal som slog rekord! Med en energirik, öppen och inspirerande stämning bjöd dagen på många nya kontakter och ny inspiration.

Publik lyssnar till företaget HaMa som står på scenen

Hanna och Mattias från HaMa Adventures berättar om sin företagsresa

Från scenen gav flera talare sitt perspektiv på Linköpings tillväxt och de möjligheter som det medför näringslivet. Det minglades friskt i pauserna och alla hade tillfälle att kunna prata med politiker, tjänstepersoner och företagsstödjare som var på plats hela dagen.

Utvärderingen visade att deltagarna var mycket nöjda med dagen. 84% gav dagens helhet fyra eller fem i betyg, på en skala som sträcker sig till fem. Och 81% angav att de knöt nya kontakter under dagen, vilket är ett av flera syften med Näringslivsdagen.

En snabbt växande stad ger förutsättningar för tillväxt

Att Linköping växer är nog alla medvetna om, inte minst utifrån byggkranarna som syns på flera håll. En syn som är mycket positiv, sa Marianne Lindh på Linköpings kommun.

– Det är det här som gör att flera investerare och företag vill satsa här i Linköping, för att de ser att vi växer. Att det finns ett driv och engagemang.

Hon och Alisa Basic, som också jobbar på Linköpings kommun, inledde dagen med att visa långsiktiga planer på hur och vart staden ska växa.

Näringslivet gav sitt perspektiv

För att få in näringslivets perspektiv på hur det är att driva företag här bjöd vi in både stora och mindre företag till scenen. Saab och Ericsson berättade om hur det var att driva internationella företag från Linköping.

De mindre företagen representerades av upplevelseföretaget HaMa Adventures, Babettes kafferi & bageri och entreprenören Tommy Johansson, Linköpings näringslivsdiamant 2018. De delade sina erfarenheter om hur det är att starta företag och vilka lärdomar de har dragit från sina företagsresor.

Coliverate om att driva företag i Linköping

I mingelpausen intervjuande vi även företag om hur de tycker att det är att driva företag i Linköping. Här berättar Henrik Tegelström på Coliverate om vad han tycker är det bästa med att driva företag här.

Intervjuklippen släpps löpande på våra sociala medier @Näringsliv och tillväxt Linköping!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 februari 2019