Semester – en katalysator för utveckling!

Sommaren är här och för många av oss också semestertider. Ofta pratar vi om semestern som en tid för att koppla av och inte göra någonting. Och så ska det naturligtvis få vara, men om vi vill så är det också en tid på året där vi kan reflektera, ta intryck och hämta inspiration som kan ge helt nya insikter och idéer.

Om vi tar den möjligheten, så kan semester istället för att vara en tid när allt står stilla, vara en kraftfull katalysator för utveckling!

Och ständig utveckling behöver vi i Linköping och i vår region. Ska vi fortsatt vara attraktiva, bygger det på att vi utvecklas i takt med, eller snabbare än omvärlden. När jag möter Linköpings och regionens företag är det alltid slående hur alla med självklarhet siktar högt och hela tiden vill framåt. Och det är inte konstigt, förebilderna är många och goda. Här finns världsledande företag inom en mängd olika områden och fantastiska ledare som gång på gång visar att man har förmågan.

En stor konkurrensfördel

Just i detta ligger också en av våra största potentialer som stad – och självklart som region. När allt fler av alla de företag, organisationer och fantastiska personer som finns här öppnar upp för samverkan, samarbete och samskapande, ja då kan vi alla växla upp och öka vår gemensamma utvecklingstakt. Då blir närheten som finns här, både geografiskt och i form av öppenhet och tillgänglighet, en av våra stora konkurrensfördelar!

Det är alla vi som bor och jobbar i Linköping som leder utvecklingen av staden. Ett tillfälle att träffa och samverka med några av våra företag i Linköping är under Näringslivsmässan den 26-27 september i Saab Arena. Där har du också möjlighet att hämta inspiration från starka föreläsare som Fredrik Reinfeldt och Isabel Adrian. Och på fredagen den 28 september får vi lov att hylla några av våra fina förebilder inom Linköpings näringsliv och utse året Näringslivsdiamant!

Hur ser din framtid ut

Men, än är det långt till hösten så använd nu semestern väl, koppla av och var öppen för nya intryck, sök upp nya miljöer, lyssna på den där podden du fick tips om, läs en bok, umgås och var nyfiken på andra människors tankar och perspektiv. Och reflektera, hur vill du att ditt liv, ditt jobb, ditt företag och din stad ska se ut i framtiden, vad vill du bidra med och hur kan du agera för komma dit? Ta möjligheten att bli en bättre ledare – av dig själv. Det kommer inte bara att gynna dig, utan hela Linköping, som vi skapar tillsammans.

Pia Carlgren
Näringslivsdirektör

Ps. Själv tänker jag läsa The leading brain, som kopplar ihop hjärnforskning och ledarskap, lyssna på intressanta poddar på temat analys och framtid. Och, som jag brukar göra, spana in några nya streamade serier och läsa ett helt gäng deckare :)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 26 juni 2018