Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

10 anledningar att jobba här

Vi är glada att just du är intresserad av Linköpings kommun och vår verksamhet. Här har vi samlat tio anledningar till varför vi som jobbar här har valt Linköping, så att du kan ta reda på om du också skulle kunna trivas och utvecklas här.

Här bor 160 000 invånare och vi blir fler – Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Här får du som individ chans att växa och utvecklas. Tack vare att vi expanderar skapas det hela tiden nya jobb och möjligheter. Vi är också väldigt glada och stolta över att Linköping har blivit utsedd till Årets studentstad 2016/2017 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. Inom Linköpings kommun finns det över 350 olika typer av tjänster – kanske är någon av dem ditt drömjobb?

Linköping är en framtidsfokuserad kommun som förverkligar idéer och vågar prova nya metoder. I hela kommunen pågår det utvecklingsprojekt. Vi har tagit fram ett idé- och innovationssystem för att i högre utsträckning kunna förverkliga idéer. Flera av våra medarbetares idéer som blivit verklighet kan du läsa om och se här på våra jobbsidor. Kanske har du en idé som vi kan förverkliga tillsammans?

Linköpings kommun är en av de kommuner i Sverige som investerar mest i kompetensutveckling. Det gör att det finns goda möjligheter för dig att växa och utvecklas i din roll.

Många av Linköpings kommuns medarbetare gör en karriärresa. Här finns det goda chanser att börja i en roll och med tiden utvecklas vidare till fler utmaningar och större ansvar inom organisationen.

Som medarbetare i Linköpings kommun får du stort handlingsutrymme och du får möjlighet att påverka hur ditt arbete ska utföras.

Här får du chans till ett meningsfullt arbete som spelar roll för samhället och dess utveckling. Vi påverkar människors liv och kommunens invånare är våra kunder, därför är ditt arbete viktigt. Det är vi som ser till att staden fungerar.

Linköpings kommun har en god och välordnad ekonomi. Det gör att du får en trygg anställning i en stabil organisation. Som medarbetare får du en tydlig bild av vad du är med och jobbar för och vad ditt ansvar är. Vi har regelbundna medarbetarsamtal så att vi som jobbar här får chans att komma till tals och kan påverka.

Vi ställer upp för varandra, delar med oss av våra kunskaper, hjälps åt och är omtänksamma om varandra. Du kan räkna med att både få skratta och diskutera intressanta ämnen med dina kollegor.

De flesta av oss som jobbar i kommunen upplever att vi har en omväxlande vardag. Det gör det extra viktigt för oss att kunnat tänka nytt, tänka om och anpassa oss efter olika situationer. Eftersom flertalet av oss möter många människor i arbetet behöver vi vara relationsbyggande och samarbetsinriktade. Vår jobbkultur är öppen och vidsynt. Här är inget ämne förbjudet och vi diskuterar gärna spännande frågor med varandra.

Linköping är en öppen och mångkulturell stad. Hit kommer människor från hela världen för att studera och arbeta. Lika mångfasetterad vill vi att kommunen ska vara som arbetsplats – här är alla välkomna som kan bidra med den kompetens, de perspektiv och de värderingar vi behöver på vår resa mot framtiden.

Senast uppdaterad den 7 december 2016

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: