Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Arbeta som vikarie

Vikarieuppdraget kan både vara ett extrajobb och periodvis en heltidssysselsättning. Allt beroende på hur mycket du själv önskar arbeta och vilka behov som finns i våra verksamheter.

Ansök redan idag

Att arbeta som vikarie är flexibelt, utmanande och lärorikt. Just nu finns det goda chanser att arbeta som vikarie inom våra verksamheter. Välkommen med din ansökan.

Möjlighet att vikariera inom flera områden

Hos oss kan du vikariera inom både skola och vård och omsorg. Har du möjlighet får du gärna vikariera inom båda. Behov av vikarier har vi året runt, men vissa perioder är behovet extra stort. Inom vård och omsorg har vi störst behov av längre vikariat under sommaren, medan skolverksamheten behöver flest vikarier under vår- och höstterminerna. 

Som vikarie kommer du ha ett omväxlande uppdrag, möjlighet att arbeta på flera olika arbetsplatser och skaffa dig ett nätverk i arbetslivet. Du blir också en del av Linköpings kommun där vi tillsammans arbetar för att göra idéer till verklighet.

Vikarie inom skola och förskola 

Som korttidsvikarie kan du göra skillnad för barn och unga och samtidigt få värdefull erfarenhet inför framtiden. Hos oss finns nästan 200 arbetsplatser som du kan arbeta på, där du möter barn och elever med olika bakgrund och i olika åldrar. Genom att arbeta på olika platser har du dessutom chans att få ett stort kontaktnät.

Inom skola och fritidshem får du vara med och stimulera elevernas utveckling och lärande, och erbjuda en meningsfull fritid. Du får inspirera eleverna till nya upptäckter och i rollen som vikarie är det viktigt att vara en god förebild. Genom att arbeta inom skolan får du möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din pedagogiska förmåga.

Inom förskola får du vara med och utmana och stimulera barnens intresse och nyfikenhet. Du arbetar för att se barnens behov, är medforskare tillsammans med barnen och använder vardagstillfällen som möjlighet till lärande. Barnen ska erbjudas en trygg omsorg och i rollen som vikarie bidrar du till att grundlägga barns trygghet och självkänsla.

Vikarie inom vård, stöd och omsorg

Vi erbjuder möjlighet att arbeta som vikarie inom tre verksamhetsområden: äldreomsorgen, LSS-funktionsstöd och råd och stöd. Varje dag arbetar vi för att skapa bra dagar för de vi finns till för. Hos oss får du chansen att göra skillnad för de som behöver det allra mest. 

Inom äldreomsorgen erbjuder vi arbete som vårdbiträde eller undersköterska, vilket innebär att stötta och vårda äldre personer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen där syftet är att stödja kundens individuella förmågor. Våra kunder finns på något av våra vårdboenden (sjukhem, korttidsvård, demensboende och/eller inom psykiatrin), inom hemtjänsten eller på någon av våra dagverksamheter. Vi erbjuder dig ett givande och roligt arbete där du får vara med och bidra till att ge våra äldre en meningsfull vardag.

Hos LSS funktionsstöd erbjuder vi arbete på bland annat gruppbostäder, vilket är ett boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning och beteendestörningar. Målsättningen är att i första hand skapa en bra hemmiljö för individen. På LSS funktionsstöd finns även möjligheten att arbeta som personlig assistent gentemot personer med en funktionsnedsättning, korttidsboende och fritidshem för barn och ungdom med LSS-beslut eller med ledsagning och avlösarservice. Under sommaren erbjuder vi dessutom kolloverksamhet för vår målgrupp.

Inom råd och stöd erbjuder vi arbete inom socialpsykiatrin med möjlighet att stötta personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt personer med missbruksproblematik. För våra kunder har vi stödboenden, dagverksamheter, träningsboende och boendestöd.

 

Senast uppdaterad den 19 oktober 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: