Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Arbeta som vikarie

Vikarieuppdraget kan både vara ett extrajobb och periodvis en heltidssysselsättning. Allt beroende på hur mycket du själv önskar arbeta och vilka behov som finns i våra verksamheter.

Två lärare står i ett klassrum för grundskolebarn

 

Ansök redan idag

Att arbeta som vikarie är flexibelt, utmanande och lärorikt. Just nu finns det goda chanser att arbeta som vikarie inom våra verksamheter. Välkommen med din ansökan.

Möjlighet att vikariera inom flera områden

Hos oss kan du vikariera inom både skola och vård och omsorg. Har du möjlighet får du gärna vikariera inom båda. Behov av vikarier har vi året runt, men vissa perioder är behovet extra stort. Inom vård och omsorg har vi störst behov av längre vikariat under sommaren, medan skolverksamheten behöver flest vikarier under vår- och höstterminerna. 

Som vikarie kommer du ha ett omväxlande uppdrag, möjlighet att arbeta på flera olika arbetsplatser och skaffa dig ett nätverk i arbetslivet. Du blir också en del av Linköpings kommun där vi tillsammans arbetar för att göra idéer till verklighet.

Vikarie inom vård, stöd och omsorg

Vi erbjuder möjlighet att arbeta som vikarie inom tre verksamhetsområden: äldreomsorgen, LSS-funktionsstöd och råd och stöd. Varje dag arbetar vi för att skapa bra dagar för de vi finns till för. Hos oss får du chansen att göra skillnad för de som behöver det allra mest. 

Inom äldreomsorgen erbjuder vi arbete som vårdbiträde eller undersköterska, vilket innebär att stötta och vårda äldre personer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen där syftet är att stödja kundens individuella förmågor. Våra kunder finns på något av våra vårdboenden (sjukhem, korttidsvård, demensboende och/eller inom psykiatrin), inom hemtjänsten eller på någon av våra dagverksamheter. Vi erbjuder dig ett givande och roligt arbete där du får vara med och bidra till att ge våra äldre en meningsfull vardag.

Hos LSS funktionsstöd erbjuder vi arbete på bland annat gruppbostäder, vilket är ett boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning och beteendestörningar. Målsättningen är att i första hand skapa en bra hemmiljö för individen. På LSS funktionsstöd finns även möjligheten att arbeta som personlig assistent gentemot personer med en funktionsnedsättning, korttidsboende och fritidshem för barn och ungdom med LSS-beslut eller med ledsagning och avlösarservice. Under sommaren erbjuder vi dessutom kolloverksamhet för vår målgrupp.

Inom råd och stöd erbjuder vi arbete inom socialpsykiatrin med möjlighet att stötta personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt personer med missbruksproblematik. För våra kunder har vi stödboenden, dagverksamheter, träningsboende och boendestöd.

Vikarie inom förskola, skola och ungdomsverksamhet

Vi erbjuder möjlighet att arbeta som korttidsvikarie på våra förskolor, skolor och inom ungdomsverksamheten. Uppdraget är en fantastiskt rolig möjlighet för dig att få arbeta med barn och unga och samla dig erfarenhet inför vad som kanske är ditt framtida drömyrke.

Senast uppdaterad den 16 juli 2021