Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Feriearbete till skolungdom 2020

Syftet med att kommunen erbjuder feriearbete eller sommarjobb är att ge ungdomar en inblick i arbetslivet, få arbetslivserfarenhet och prova på arbetsuppgifter och därmed få en orientering om olika yrken. Feriearbete ger också ungdomarna möjlighet att lära känna Linköpings kommunkoncern som arbetsgivare.

Går du i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet och ska fortsätta dina gymnasiestudier i höst samt är folkbokförd i Linköpings kommun är du varmt välkommen att söka feriearbete. Ansökningsperioden för sommaren 2020 är avslutad.

Reserv

Om du inte får något erbjudande via e-postmeddelande har du tyvärr inte fått något feriearbete. Du står däremot kvar som reserv under tiden till dess att samtliga platser är tillsatta.

Målsmans underskrift

Målmans underskrift och godkännande krävs när du tackar JA till erbjuden plats om du är under 18 år. Samtyckesblankett för det kommer att skickas hem med post. Samtycket med målsmans underskrift ska du ta med dig till informationsträffen tillsammans med registerutdraget (för vissa av arbetsplatser krävs det ett registerutdrag). 

Informationsträff

Du som har tackat JA till feriearbete har blivit kallad till en obligatorisk informationsträff under v. 16 eller v. 17 på Arbetsmarknadscentrum, Nygatan 19.

Information om detta skickas till e-postadressen som uppgavs vid registreringen.

Sök bland frågor och svar

Du ska gå i åk 1 eller 2 i gymnasiet och vara inskriven för vidare studier höstterminen 2020 samt folkbokförd i Linköpings kommun.

Om du inte är svensk medborgare kommer vi att begära intyg på uppehålls- och arbetstillstånd. Du kan beställa detta intyg från Migrationsverket.

Det sker genom ett slumpmässigt urval utifrån vad man söker.

Under perioden 24 februari – 11 mars kommer Feriebanken vara öppen via Linköpings kommuns hemsida. Information finns under denna period på startsidan.

I april månad sker det första urvalet.

Om någon tackar nej till erbjuden plats eller inte lämnar besked inom angiven tid lottas platsen ut på nytt.

Man får besked om feriearbete via e-postadressen som uppgavs vid registreringen.

Om du inte får feriearbete i första urvalet står du som reserv till de platser du gjort intresseanmälan på.

Nej, om du inte kan arbeta de veckor du erbjudits feriearbete kan du inte byta period.

Timlönen exklusive semesterersättning för feriearbete 2020 är:

16-18 år:  73,94 kr/tim
19 år:      118,48 kr/tim

Lönen betalas ut månaden efter att du arbetat förutsatt att du lämnat in dina närvarorapporter till oss på Arbetsmarknadscentrum direkt efter avslutad period.

Linköpings kommun betalar ut lönen 26/7, 27/8 samt 27/9.

Lönen betalas ut till det konto som du själv har anmält till Nordea i samband med anställningen eller via ett utbetalningskort som skickas till den adress du uppgivit.

Arbetsplatser för ungdomarna kan från Linköpings kommuns sida enbart ordnas inom de kommunala verksamheterna och de kommunala bolagen. Det beror på att kommunen endast kan erbjuda ungdomar feriejobb inom den egna verksamheten enligt kommunallagen.

Det är inte längre möjligt för privata arbetsgivare att få tillgång till feriejobbare i kommunal regi. Är man däremot som företagare intresserad av att ta emot praktikanter eller erbjuda arbetsträningsplatser så hjälper kommunen gärna till. Kontakta då Arbetsmarknadscentrum.

Ja, fortsätt att lämna in dessa handlingar då du kan bli erbjuden ett annat jobb som också kräver till exempel ett registerutdrag.

Nej, du behöver inte lämna in din närvarorapport om du inte får ett annat erbjudande. Om du får ett annat erbjudande och accepterar det måste du lämna in närvarorapporten som vanligt.

Förutsatt att du fyller 18 år under din placeringsperiod så kommer du att påbörja ditt feriearbete från och med dagen du fyller 18 år om inget annat meddelas från oss i Ferieteamet här på kommunen. Samma sak gäller om du fått ett feriearbete inom barnomsorgen.

Nej, du kommer få erbjudande om att jobba på en annan arbetsplats under samma period du tidigare tackat ja till.  

Arbetsmarknadscentrum, feriejobb

Till e-postformulär för Arbetsmarknadscentrum, feriejobb

E-post: feriejobb@linkoping.se

Telefon: 013-20 55 00

Besöksadress: Nygatan 19 (se karta)

Postadress:
Arbetsmarknadscentrum
581 81 Linköping

Senast uppdaterad den 22 april 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: