Förskollärare till Fredriksbergs förskolorSista ansökningsdatum: 2016-06-30
Referensnummer: 95855

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Margareta Eineren, 013-205926

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Du är välkommen att bli en av oss i Fredriksbergs förskolor!

Våra förskolor i Fredriksberg finns på Järnåldersgatan 27, Ekholmsvägen 499, Trombongatan 6, Gryningsgatan 5 och Fredriksbergsvägen 31.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu utbildade förskollärare till förskolorna Gryningsgatan 5, Ekholmsvägen 499, Järnåldersgatan 27 och Trombongatan 6 på 50-100% som vill vara med och utveckla vårt arbete.

Du kommer att få stor möjlighet till inflytande och delaktighet i vårt arbete. Vi ger dig verktyg för att du ska kunna arbeta med ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete.

En av dina viktigaste uppgifter som pedagog är att stimulera, motivera och utmana varje barn i deras medfödda nyfikenhet i jakten på kunskap och utveckling. Det innebär att du har ett ansvar att vara närvarande och delaktig och genom pedagogisk dokumentation och reflektion fånga varje barn och låta dem bli till sitt bästa jag.

Vårt förhållnings- och arbetssätt är inspirerat av Reggio Emilia och vi har ett internationellt samarbete med Emilia Romagna, Italien. Genom olika nätverk med pedagoger från våra förskolor skapar vi ett kollegialt lärande med samtal som utvecklar och ger energi. Under läsåret kommer våra fördjupningsområden att vara Kulturell mångfald, Matematik och Lärmiljöer.

Du kan se fram emot att jobba i en utvecklande miljö med många möjligheter där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt utveckla verksamheten med barnen i fokus.

Vi strävar efter ett arbetsklimat där allas kompetenser tas tillvara och där samarbetet i arbetslaget är en central del.

Kvalifikationer

  • Du har examen/legitimation som förskollärare.
  • Du är en ansvarstagande person som skapar trygghet och har ett förhållningssätt som är situationsanpassat.
  • En positiv inställning är en förutsättning och du har intresse för att utveckla nya arbetsmetoder samt sprida kunskaper och erfarenheter till kollegor.
  • Du är lyhörd och har förmåga att se till varje barns individuella intressen och förutsättningar samt har förmåga att entusiasmera och engagera barn till en lustfylld och kreativ verksamhet.
  • Du har god förmåga att samarbeta och har ett positivt bemötande mot barn, föräldrar och kollegor.

Har du erfarenhet av pedagogisk dokumentation och Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt är det meriterande.

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 juni 2016