Alkohol-och drogterapeut till Solvändan, Råd & StödSista ansökningsdatum: 2019-08-19
Referensnummer: 3647

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:

Kristina Eklöf, Verksamhetschef, 013-26 31 11

Lennart Thåström, Föreståndare, 20 64 99

Ann-Louise Segersten, Gruppledare, 20 57 29

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003

Björn Koistinen, Facklig företrädare Kommunal, 26 39 40

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Solvändan är ett behandlingshem som arbetar enligt 12-stegsmetoden. Målgruppen är män och kvinnor från 18 år och uppåt med alkohol-och/eller drogproblematik. Inriktningen är förlängd behandling och verksamheten erbjuder både dagbehandling och dygnet runt behandling. Arbetsgruppen består av en föreståndare och två alkohol-och drogterapeuter. Verksamheten är förlagd i en centralt belägen lokal.

Verksamheten arbetar i nära samverkan med Beroendemottagningens 12-stegsbehandling som finns i samma lokaler. Vi värnar om en feedbackkultur i verksamheten och arbetar bland annat med FIT ( Feedback Informed Treatment) som en del av detta. Arbetsgruppen har extern handledning.

 

Arbetsbeskrivning

Solvändan erbjuder daglig (vardagar) gruppverksamhet med bl a gruppföreläsningar, men också individuella kontakter enligt 12-stegsmetoden. Det innebär att du kommer att hålla i gruppbehandlingar med föreläsningar, men också vara delaktig i att ta fram material mm. Vidare kommer du att ha individuella samtal vid behov. 

Det ingår i arbetet att upprätta genomförandeplaner samt dokumentera. Även information om verksamheten kan ingå i uppdraget. I arbetet ingår också att samverka med remittenter och andra samverkanspartners samt delta i utvecklingsarbete, till exempel planering av verksamheten samt marknadsföring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogutbildning, alkohol-och drogterapeututbildning eller annan, av arbetsgivarens bedömd, likvärdig utbildning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med beroendeproblematik. Det är meriterande om du har god kunskap och erfarenhet av arbete med 12-stegsmetoden. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med strukturerad samtalsbehandling både i grupp och individuellt.

Som person söker vi dig som:

  • är flexibel, dvs har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Ser möjligheter i förändringar och kommer med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.
  • har god samarbetsförmåga, dvs arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • har en personlig mognad, dvs är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
  • är stabil och stresstålig , dvs lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer.
  • är självständig, dvs tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver processer vidare.

Information om tjänsten

Tillträde: 2019-09-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 3647

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om Linköpings kommun

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 augusti 2019